Nastanak brenda koji je danas simbol luksuza

Sada su već svi čuli za ovaj brend i to najpre što su među mladima naročito popularne  Valentino patike, ali nema nikakve sumnje da je u pitanju brend koji već dugo postoji i koji je simbol luksuza i otmenosti, na prvom mestu. 

Kao i u svakoj drugoj sittuaciji, tako i u ovoj važi pravilo da su bile potrebne godine da bi nastalo nešto tako kvalitetno i prepoznatljivo. Osnivač ovog čuvenog Brenda je Valentino Klemente Lludoviko Garavani, poznat kao Valentino jednostavno u svetu mode. Upravo ovaj modni dizajner iz Italije je osnovao i istoimenu modnu kuću. 

Danas je brend Valentino smatran luksuznim modnim brendom. Upravo on je jedan od brendova koji postavlja standarde u svetskoj modi i to najpre zbog kvaliteta modela, odnosno dizajnera, a zatim iz bog svojih dela od osnivanja do današnjih dana. 

Samim tim što se radi o luksuznom brendu, Valentino patike, ali i sve ostale kreacije ovog brenda su vrlo na ceni u celom svetu. 

Crvena boja ili Valentino rosso na italijanskom jeziku je prepoznatljivost ovog brenda. Mnoge žene i muškarci širom sveta se prosto utrkuju ko će nositi kreacije od kvalitetnih materijala, koje je upravo modna kuća Valentino dizajnirala. 

Što se tiče odeće, osim prepoznatljive crvene boje, brend Valentino je prepoznatljiv i po printu sa životinjskim motivima, ali i po čipki na brojnim modelima haljina uglavnom, zatim po faltama i po brojnim detaljima na odeći, u vidu karnera, bisera i veza. 

Brend star više od pet decenija 

Prvu kolekciju je u svom salonu Valentino prezentovao u Rimu 1959. godine. Čini se da je od tada primetan značajan napredak ovog brenda. Kada su u pitanju Valentino patike, one su u našoj zemlji dostupne uglavnom u beloj i crnoj varijanti. Svakako se radi o proizvodima koji su novijeg datuma, budući da je ovaj modni brend najpre bio fokusiran na odeću, pa je tek onda postepeno proširivan asortiman.

Postoje i ženski i muški modeli obuće, a ono što ih karakteriše su jednostavne linije sa prepoznatljivim znakom Valentino. Dostupne su i plitke i duboke Valentino patike, a njihova osnovna karakteristika jeste kvalitet. 

Osim patika, ovaj modni brend uključuje i garderobu za žene i muškarce. Mnoge poznate ličnosti često biraju upravo ovaj brend, pa nije čudno ni što je Elizabet Tejlor, recimo na svom venčanju nosila upravo venčanicu koju je dizajnirala modna kuća Valentino. 

Neverovatna elegancija, uz određenu dozu luksuza i vrlo bogatu paletu boja krasi i aksesoare, odnosno Valentino torbe. Predviđeno je da se nose u različitim prilikama i izrađene su od najfinijih materijala. Kada su u pitanju gospoda, njima su namenjeni Valentino rančevi i torbe za put, koje karakteriše moderan dizajn. Posebno su među pripadnicima mlađe populacije tražene Valentino patike, ali ništa manje za njima ne zaostaju ni cipele istog brenda. 

Dostupna je takođe i ženska i muška kolekcija. Kada su u pitanju ženske Valentino cipele, osim papuča i sandala, tu su i vojničke čizme, kao i ženske čizme do članaka. U okviru muške kolekcija nalaze se svakako Valentino patike, zatim sandale i čizme, kao i mokasine i cipele. 

Pored svega pomenutog, ova modna kuća se može pohvaliti i parfemima, među kojima su svakako najpoznatiji Valentino Donna za dame i Valentino Uomo Intense za gospodu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget