Moda u doba korone: Kako pratiti modne trendove

Devojka sa maskom

Novo normalno termin je sa kojim se susrećemo svakog dana, od kako je izbila globalna pandemija virusa Covid19. Većina kompanija donela je odluku o radu od kuće, kafići i restorani rade u ograničenim kapacitetima, javna kupališta su pusta, a međuljudski kontakti se smanjuju i ograničavaju na mali krug ljudi.

Sve ovo radi se ne bi li se suzbilo širenje opasnog virusa, a ostavlja ozbiljan kulturološki trag na ponašanje ljudi. Izbegavajući socijalne kontakte padamo u zamku osamljivanja i zanemarivanja sebe i svog fizičkog izgleda, što se može odraziti na naše samopouzdanje.

Iako onlajn kupovina doživljava svoj rast, modna industrija trpi, što ne mora obavezno da bude loša stvar. Promena potrošačkih navika može nas naučiti tome da manje kupujemo, a više obraćamo pažnju na komade koje već imamo u garderoberu i stilizujemo ih. Evo nekoliko saveta kako pratiti trendove i u sred globalne pandemije.

Devojka sa kucom u naručju

Spemite se za posao

Čak i ako radite od kuće, nije na odmet da se presvučete iz pidžame. Način na koji se oblačimo mnogo može uticati na naše mentalno stanje, odnos prema poslu i opštu produktivnost. Ukoliko ne želite da dan provedete pred laptopom jer vas uspavano raspoloženje povezano sa nošenjem pidžame usporuje, pripremite se svakog jutra za posao kao da ćete na njega zapravo otići, odaberite jedno mesto za rad i posvetite se produktivnosti.

Ovo naravno, ne znači da treba da nosite odelo kod kuće, ali pristojna udobna odeća, poput majice sa kragnom i laganih lanenih pantalona savršen su autfit za rad od kuće. Sve ovo je posebno primenjivo na one koji moraju da imaju i onlajn sastanke sa poslovnim timovima ili partnerima na koje žele da ostave
utisak ozbiljnosti i poslovnosti.

Devojka sa detetom na stepenicama

Nosite masku

Maska je novi modni imperativ. Iako je njena primarna funkcija zaštita drugih od prenosa virusa, ona nas i sprečava da dodirujemo lice. Pored toga, ona je postala obavezna u svim javnim zatvorenim prostorima i prodajnim objektima.

Zbog toga je krajnje vreme da počnemo da je posmatramo kao modni detalj koji pažljivo biramo. Pored jednokratnih maski za lice, koje su korisne ali predstavljaju veliki udar na ekologiju planete jer su teško razgradiv otpad, sve popularnije postaju mnogo ekološkije maske za lice za više upotreba koje možemo da peremo.

Još ako su začinjene nekim zanimljivim printom, ili su u boji koja se poklapa sa našom odevnom
kombinacijom – maske postaju pravi modni detalj i glavni trend 2020. godine.

Devojka sa kačketom pozira

Ne zapostavljajte svoj stil

Sigurno ste od početka ove situacije bar jednom zatekli sebe kako u prodavnicu krećete u pocepanoj majici. Ovo nikako ne treba da se desi i jako je važno da uprkos vanrednoj situaciji podjednako negujemo svoj stil.

Niko ne očekuje da se za kupovinu spremate kao za elegantnu večeru, ali zašto ne iskoristiti bar ove kratke interakcije sa ljudima da se sredimo i očaramo nekoga svojim stilom – ili oduševimo sebe novim idejama. Interesantan komad nakita može biti sasvim dovoljan detalj koji će začiniti naš dan.

Devojka na krevetu

Prioritizujte udobnost

Iako stil ne treba da trpi, ovo je sjajno vreme da u fokus stavimo udobnost, ali i otkrijemo kako je
udobna odeća i te kako u trendu. Sportski stil sve je popularniji poslednjih godina i to na
modnim pistama vrhunskih dizajnera, pa zašto i mi ne bismo prigrlili ovaj trend, prekršili pravila i
poneli udobne patike na elegantnu haljinu, na primer?

Devojka kupuje majicu

Kupujte samo neophodno

Trendovi se stalno vraćaju, a ovo je najbolji trenutak da uštedimo malo para, zabavimo se kopajući po starim stvarima ili ormarima naših mama i baka i pronađemo neki stari, a moderni komad. Svaka osoba od stila zna da je najbolji odevni komad onaj koji već imamo – ako znamo da ga stilizujemo i kombinujemo na pravi način.

Modni trendovi unose dinamiku u naš svakodnevni život, a novo normalno podrazumeva okretanje sebi i svesti da se ne sređujemo samo zbog drugih, već da je lični stil značajan za održavanje samopouzdanja i slike o sebi. Zbog toga je i u ovakvim okolnostima dobro začiniti dane interesantnim modnim izborima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget