Kako proslaviti dečiji rođendan na otvorenom?

Kada vaš mališan slavi rođendan? Da li je reč o proleću, etui li se rođendanska žurska sprema u ranim jesenjim danima?

Ako je lepo vreme, onda nema mnogo razmišljanja oko žurke. Odlično rešenje je proslava dečijih rođendana u dvorištu kuće, na otvorenom, igraonice ili u parku. Nema ništa prijatnije, niti ima bolje zabave nego kada se mališani raduju igrama napolju, kada trče i kada se jure, jer su rođendani na otvorenom posebna zabava. 

Roditelji čija deca slave rođendane u periodu od aprila do oktobra najpre razmišljaju o ovakvim rođendanskim proslavama, jer očekuju lepo i prijatno vreme, a ne brinu da li će kiša da im pokvari zabavu. Ako se sve lepo organizuje, rođendan na otvorenom može da bude kao iz bajke, a posebno će uživati mali gosti. Doduše, ovakva zabava je pravi odmor i za roditelje.

A evo kako najlakše da pripremite rođendan na otvorenom.

Izaberite igraonicu koja ima dvorište!

Ako želite da odvedete mališane u igraonicu, onda bi najbolje bilo da izaberete rođendaonicu koja ima baštu i dvorište. Mnoge igraonice nemaju prostor na otvorenom, stoga obratite pažnju prilikom organizovanja rođendana i na vreme odaberite pravo mesto za žurku. Neke rođendaonice imaju samo baštu za roditelje dok deca vreme provode unutra, a ako želite da se mališani igraju napolju, onda pripremite spisak potencijalnih rođendaonica.

Zatim sledi dalja provera igraonica, jer nemaju sve igraonice isti kapacitet mesta, a prema broju zvanica trebalo bi da odredite mesto gde ćete proslaviti detetov rođendan.

Obratite pažnju i na to da li igraonica ima i zatvoreni deo, jer nikada se ne zna da li će vas kiša iznenaditi. Takođe, pogledajte da li je zatvoreni deo dovoljno veliki da ugosti sve drugare i njihove roditelje.

Želite da sve vreme motrite na mališane dok se igraju, onda izaberite igraonicu koja ima baštu sa direktnim pogledom na decu. Ako u okviru rođendaonice postoji i igralište, onda se raspitajte šta ono sve sadrži i da li animatori koriste određene rekvizite kako bi decu animirali. Pitanja je mnogo, ali važno je da na vreme predvidite sve neplanirane situacije kako biste bili sigurni da ništa ne može da pokvari najlepši dan vašeg mališana.

Kako ukrasiti eksterijer?

Ako ste izabrali određenu igraonicu, prslava dečijih rođendana može da počne. Ups, ipak da se vratimo na još neke detalje. Kako ćete prostor ukrasiti? Da li će dvorište biti dodatno ukrašeno? Mnogi roditelji prepuste zaposlenima u igraonici da ukrase eksterijer, a ako ste od onih roditelja koji svojoj deci žele da pripreme bajku, onda zasucte rukave i isplanirajte svaki detalj. Uglavnom je to slučaj sa proslavom prvog rođendana, pa se roditelji trude da naprave što spektakularniji rođendan.

Neizostavni dekorativni elementi svakako su baloni. Ako želite da dvorište bude ukrašeno balonima, možete angažovati osobe koje se bave dekoracijom da sve pripreme i udese. Ipak, većina igraonica danas ima već pripremljen dogovor sa osobama koju su zaduženeza dekoraciju, pa roditelji ne moraju da se posebno angažuju oko ukrašavanja. Prepustite stručnjacima da posao obave umesto vas, jer danas proslava dečijih rođendana brzo i lako može da se pripremi samo je potrebno da date detaljne instrukcije i vaš mališan će imati rođendan iz bajke!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget