Kako izabrati pravu igračku za poklon?

edukativne igracke

Vašem mališanu se bliži rođendan, a vi još uvek niste smislili šta da mu kupite za poklon. U moru igračaka treba odabrati onu koja će ispuniti očekivanja vašeg deteta. 

Za početak stavite se u ulogu svog deteta

Sigurno da kao roditelj najbolje poznajete svoje dete, njegova interesovanja i želje. Ako svako veče pred spavanje čitate knjigu, novo štivo može biti savršen izbor. 

Igračke koje podstiču maštu, koncentraciju kao i one koje pozitivno utiču na emocionalni razvoj deteta takođe dolaze u obzir. 

Edukativne igračke stimulišu svako dete

Psiholozi smatraju da je najbolje učenje kroz igru. Ako se dvoumite oko toga kojim poklonom iznenaditi svog mališana za rođendan, edukativne igračke će pomeriti granice svakog deteta.  Savladavanje i upoznavanje novih stvari nikada nije bilo lakše od kada su se na tržištu pojavile igračke koje imaju za cilj edukaciju dece različitog uzrasta.

Poklon uvek treba birati prema uzrastu

U zavisnosti od toga koliko godina puni vaše dete, gledajte da igračka bude prilagođena njegovom uzrastu. Ako na primer puni pet godina, izbor svedite na igračke koje na specifikaciji imaju oznaku 5+.

Fokusirajte se na kvalitet 

Igračke koje su izrađene od kvalitetnog materijala duže traju pa ih mogu naslediti i druge generacije posebno ako planirate proširenje porodice. Činjenica je da što je igračka kvalitetnija to je i skuplja i obrnuto. Ipak, bolje je dati nešto više novca i kupiti igračku koja se neće polomiti nakon mesec dana. 

Drvene igračke, slagalice, knjige, sve su to stvari koje traju, kojima se mališan može vraćati iznova i iznova. 

Konstruktivne igračke za one sa velikom maštom

Ako ste primetili da vam dete ima neograničenu maštu, gledajte da mu priuštite igračku koja će mu biti interesantna svaki put kada je uzme za igranje. Lego kocke definitivno spadaju u ovu grupu igračaka jer se sa njima može igrati svaki put na neki drugačiji način. 

Vizuele igračke zaokupljuju pažnju

Plastelin, bojanke, kolaž papir, tempere, drvene bojice, je nešto što klinci najviše vole. Pored toga što podstiču kreativnost isto tako pozitivno deluju i na razvoj grafomotorike kod dece svih uzrasta.

Igračke za razvoj motoričkih sposobnosti se preporučuju

Da li znate da u moru igračaka možete pronaći one koje podstiču decu na igranje, kretanje kao i na usaglašavanje pokreta? Ovde se misli na igračke prilagođene nešto starijem uzrastu. Lopte, badmington, obruči, lastiš, vijača, pingpong loptice itd. Sve ovo deca itekako vole naročito ako ih izvedete negde u prirodu i igrate se zajedno sa njim. 

Nova bicikla može biti zanimljiv izbor

Ukoliko vam je klinac već uveliko prerastao biciklicu sa pomoćnim točkićima i naučio da vozi bez njih, sada je pravo vreme da ga častite novom. Naravno, gledajte da bicikla odgovara njegovom uzrastu, kako mu ne bi bila prevelika. Najbolje da zajedno sa njim odete u prodavnicu kako bi je na licu mesta probao. Važno je da bicikla bude stabilna, kao i da ima sve potrebne dodatke za sigurnu vožnju.

Ako niste sigurni da li je igračka kvalitetna pročitajte recenzije

Na internetu uvek možete pronaći dodatne informacije o proizvođaču kao i o samom kvalitetu igračke koja vam se čini interesantnom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget