Kada je neophodno zameniti prozore

pvc prozori

Prozori imaju vek trajanja od 20 do 50 godina: plastični ili metalni prozori traju duže od drvenih, ali im je potrebno češće održavanje.

Izolaciono zastakljivanje traje 25 godina.Kada birate prozore za zamenu za vaš dom, važno je da budete sigurni da ste izabrali pravi materijal koji će izdržati vremenske uslove.

Razlozi za renoviranje prozora

Ne morate da menjate prozore sa duplim ili trostrukim staklima samo zato što pokretni deo više ne može da izdrži opterećenje. Često je vredno da takvu štetu profesionalno popravi majstor. Na primer, ako je šarka slomljena ili treba zameniti okove. Takođe je vredno zameniti ručke za prozore, gumene zaptivke ili poklopce šarki. Ako je šteta veća, zamena prozora često ima više smisla nego renoviranje prozora. 

Razlozi za zamenu prozora

Pored potencijala za uštedu energije, tri su razloga za zamenu prozora: polomljeno staklo, polomljeni ramovi i curenje.

Lom stakla: U teoriji, staklo se može zameniti. Posle zamene, izolacioni prozori sa dvostrukim i trostrukim zastakljenim nikada nisu tako zategnuti kao pre. Pored toga, zastakljivanje sa ugradnjom košta više od novog prozora. Zbog toga se prilikom loma stakla obično menjaju  cela prozorska krila.

Lom okvira: Svaki dobar montažer prozora može popraviti male iverje. Međutim, ako je prozorski okvir duboko pocepan ili čak polomljen, morate da zamenite celo krilo prozora (ram i staklo).

Curenje: Ako otkrijete kondenzaciju između stakla, prozorski okvir curi. Zamena gumene zaptivke između okvira i stakla retko je dovoljna. Zbog toga bi trebalo da zamenite celo krilo prozora ako postoji curenje.

Glavne prednosti novih prozora

Novi prozori imaju mnoge prednosti. Ovo je pet najvažnijih prednosti:

Potrošnja energije: Zamena prozora je jednostavan, ali efikasan način za smanjenje potrošnje energije, minimiziranje emisije CO2 i optimizaciju energetske efikasnosti. Sa dvostrukim umesto trostrukim staklom, poboljšavate vrednost toplotne izolacije za oko 80 procenata do 0,5 do 0,6 vati po kvadratnom metru Kelvina.

Klima u prostoriji: Redovna ventilacija poboljšava klimu u prostoriji. Kao alternativa, postoje prozori sa samoregulišućim ventilacionim sistemima ili elektronski kontrolisanim ventilatorima koji optimizuju razmenu vazduha. Ako ste nedavno zamenili svoje prozore, možete ih naknadno opremiti ventilacionim sistemom sa podesivim lamelama.

Zvučna izolacija: Prozori sa trostrukim staklom štite od buke bolje od prozora sa duplim staklom. Ako ste osetljivi na buku, ne spavate jako čvrsto ili živite u prometnoj ulici, razmislite o zvučno izolovanim prozorima. Oni štite do 85 procenata bolje od buke nego prozori sa duplim staklom.

Zadržavanje vrednosti: Novi prozori dodaju vrednost vašoj kući ili stanu. Mnoge zainteresovane strane su spremne da plate više ako je imovina energetski efikasnija, bezbedno zaštićena i sve sobe izgledaju prijatnije zahvaljujući tome sto imaju  više dnevnog svetla

PVC prozori kao najbolji izbor

PVC prozor se obično pravi od najkvalitetnijeg vinila koji će vam pružiti najveću zaštitu od svih uobičajenih vremenskih uslova koji se javljaju u ovoj oblasti. U stvari, za razliku od mnogih uobičajenih stilova prozora, PVC ne proizvodi kondenzaciju i nikada neće trunuti ili plesni kada je izložen vlazi. Umesto toga, PVC prozori će poboljšati energetsku efikasnost vašeg doma oslanjajući se na brojne jedinstvene karakteristike koje su napravljene zajedno sa njima, uključujući: sisteme odstojnika sa toplim ivicama, staklo niske emisije, dvostruki slojevi za uklanjanje vremenskih uslova i još mnogo toga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget