Internacionalni obrazovni sistem u svetu i kod nas 

Najčešći vodeći kriterijumi roditelja za odabir u koju školu će dete biti upisano jesu blizina kuće, blizina radnog mesta, kvalifikacije učitelja i nastavnika, imidž škole, izbor stranih jezika i dodatnih aktivnosti, detetove sklonosti i slično.

Ukoliko se škola nalazi u blizini kuće ili radnog mesta roditelja, to će porodici doneti veliko olakšanje i smanjiti utrošeno vreme. Svakodnevne gužve u saobraćaju i čekanje u koloni biće izbegnute, a dete će čak i samostalno moći da dođe do kuće. Nasuprot tome, određeni roditelji koji dovoljno zarađuju, imaju težnju da svoju decu upisuju u privatne školske ustanove, pa čak i one koje su u drugim gradovima ili pak u drugim državama. 

Internacionalne škole

Dvojezičnost internacionalne škole bogati rečnik i doprinosi boljem upijanju informacija. Internacionalna škola nudi zanimljiva nastavna sredstva, koja su  dobar motiv za decu, a različitost u kulturološkim faktorima kod učenika izazivaju bolji međusobni odnos dece. Jednakost u odnosu učitelja i nastavnika sa decom sasvim je dovoljan primer ponašanja. Kako bi dete otkrivalo sopstvene talente i razvijalo veštine koje će mu pomoći u budućnosti, ali i pripremalo se za školovanje u najprestižnijim univerzitetima sveta, možete ga upisati u internacionalne škole – u sopstvenoj državi ili širom sveta. 

U iščekivanju nove nastavne godine, predstavićemo vam nekoliko prestižnih svetskih, privatnih škola:

Mougins škola 

Mougins škola na Azurnoj obali, u svoj obrazovni sistem prima decu od vrtićkog uzrasta pa sve do polaska na univerzitet. Preko 40 nacionalnosti u ovoj školi uči po Britanskom programu putem kojeg može steći opšte sertifikate o završenom obrazovanju. Ugodno radno i rekreativno okruženje sa velikim brojem vannastavnih aktivnosti ovu školu čine izuzetno atraktivnom.

College du Leman

Ova popularna internacionalna škola nalazi se u Švajcarskoj, u okolini Ženevskog jezera, i pruža osnovno i srednje obrazovanje kao i kompletnu pripremu učenika za nastavak školstva. U okviru kampusa ogroman je broj rekreativnih terena. Nastavni program vrši se na francuskom i engleskom jeziku. 

 

Internacionalna škola Notr Dam

Ova srednjoškolska ustanova koja se nalazi četrdesetak kilometara od Pariza omogućava prijem pre svega na prestižne francuske i američke univerzitete. Da bi ste mogli upisati dete u internacionalnu francusku školu u kojoj će dobiti priznatu IB diplomu, potrebno je da dete ima bar 2 godine učenja engleskog jezika i dobre rezultate prilikom toga.

 

Britanska škola u Moskvi

Ova internacionalna škola bogate istorije pruža mogućnost dobijanja svetskog obrazovanja i raznih sertifikata za dalji napredak. Od predškolskog do polaska na univerzitete, deca imaju mogućnost da savladaju nekoliko stranih jezika. Jedinstven pristup deci gde se ohrabruje kreativni razvoj ličnosti, zabavne aktivnosti i letnji kampovi, istraživačke studije i drugo – osnove su ove obrazovne institucije. 

 

Internacionalni obrazovni sistem 

Obrazovni sistem bilo koje internacionalne škole, širom sveta i kod nas, vrlo je fleksibilan. Podložan je potrebi i sklonostima učenika. Shvatajući da državno školstvo ne može ispuniti uvek zahteve uspešnog studiranja u prestižnim školama u inostranstvu, bogati roditelji svoju decu upisuju najčešće u internacionalne škole kako bi ih temeljno pripremili za dobru karijernu osnovu u životu. Učenici prilagođavajući se sasvim novom jezičkom okruženju i programima obrazovanja, uz pomoć internacionalne škole uvek stiču dobre rezultate.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget