Hurgada, letovanje koje se ne zaboravlja: Najzanimljivije turističke atrakcije

Hurgada se može pohvaliti suncem tokom cele godine, plažama sa prelepim belim peskom i mnogim aktivnostima kojima možete da se zanimate, bez obzira na to koliki je vaš budžet. Zauzima odličnu lokaciju pored Crvenog mora, i, kao destinacija za odmor, neuporediva je sa svim koje ste do sada posetili. U nastavku teksta vam otkrivamo najbolje stvari kojima možete da se bavite u Hurgadi, rajskom letovalištu u Egiptu.

Ronjenje u pećinama Careless Reef koralnog grebena

Privlačnost ovog ronilačkog mesta je sama po sebi razumljiva: ono je gotovo nestvarna fuzija raznobojnih korala i riba – tune, džekova, pa čak i poneke ajkule čekićare. Najpoznatiji je, i najvoljeniji, među roniocima zbog velike populacije džinovskih moraya riba koje vrebaju iz dubina. Dve koralne kule koje seku površinu vode i otkrivaju ovaj veličanstveni greben, sa ponorom dubine oko 16m koji je između njih, vaše se igralište. Bilo da ste profesionalni ili neiskusni ronilac, u ovim vodama ćete sasvim sigurno biti u svom elementu.

Posetite Abdel-Moneim Riad Mosque

Svi koji je poznaju zovu je Velika džamija, i jasno je zašto: njena impresivna arhitektura zaustavlja prolaznike koji se nađu u njenoj blizini i ostavlja ih bez daha. Njen izgled je klasično i elegantno islamski: lukovi, kupole i hodnici su protkani delikatnim rezbarijama, a minareti se mogu videti sa kilometara udaljenosti. Svakog dana možete čuti poziv na molitvu kako odjekuje unutar zidova, šireći se vazduhom iznad Hurgade – što je odličan podsetnik da ste u neverovatnom Egiptu.

Posmatrajte zalazak sunca šetajući Bulevarom Marina

Večeri u Hurgadi se neizbežno završavaju šetnjom Bulevarom Marina. U ovoj luci višemilionske jahte blistaju u kasnoj svetlosti, plutajući providnim vodama. Bićete među posetiocima iz celog sveta – i svi ćete biti oduševljeni ovim okruženjem. Marina je luksuzno mesto, ali poslednji zraci sunca neće vas ništa koštati dok šetate – tako da možete sačuvati svoj novac za kasnije i potrošiti ga u nekom od barova, pabova ili kafića.

Posetite Grad peska

Ovaj muzej na otvorenom, nedaleko od centra Hurgade, ima dva različita koncepta. U jednom je fokus na istorijskoj i mitološkoj umetnosti, koja se ogleda u drevnim peščanim skulpturama koje prikazuju različite priče i proslavljene vojskovođe egipatske istorije. Nasuprot tome, tu je Wonderland Art koncept, koji uključuje statue Volta Diznija i figura iz dečijih priča. Za izradu svake figure koriste se komprimovani pesak i voda, koji se nakon postavljanja dovršavaju lakom. Zanimljivo je da vaši mališani mogu da nauče kako se prave takve figure u pesku u Magičnom zamku, dok vi uživate u nekom od obližnjih kafića.

Naučite da surfujete na dasci ili zmaju

Ako ste tip koji ne može da miruje na odmoru, leškareći i sunčajući se, možete da naučite da surfujete na dasci ili zmaju kako biste udahnuli svež vazduh. Za koju god aktivnost da se odlučite, Hurgada je jedna od najboljih lokacija na svetu za početnike, zahvaljujući pristupu plitkim vodama i izuzetno stručnim i profesionalnim instruktorima. Razume se, na raspolaganju vam je sva sigurnosna oprema te možete da se opustite i uživate!

Isprobajte beduinsku hranu u pustinji

Hurgada je užurbano letovalište puno turista i raznih akcija te je sasvim razumljivo ukoliko u nekom trenutku poželite da pobegnete od svega toga. Zato, obilazak egipatske pustinje je umirujuće iskustvo koje će vam zauvek ostati u sećanju. Krenite u obilazak njihovim 4×4 vozilom, a zatim se prepustite toplom roštilju koji je pripremljen prema lokalnoj beduinskoj tradiciji. Proći ćete kroz sušne ravnice i ući dublje u ovu vrelu divljinu, završavajući poslednji deo ture šetnjom. Pre nego što budete uživali u izvrsnoj hrani dok sunce zalazi, upoznaćete i same beduine na teritoriji njihovih predaka.

Pretragom “Hurgada letovanje” pronaći ćete najbolji aranžman

Ukoliko su vas ove aktivnosti navele da svoj sledeći odmor provedete u Hurgadi, vreme je da pronađete odgovarajući aranžman. Pretragom “Hurgada letovanje” otkrićete da cene variraju od agencije do agencije, ali među velikim izborom sigurno ćete moći da pronađete nešto po vašoj meri. Imajte na umu da letovanje u Hurgadi uglavnom ne uključuje razne izlete koji su vam na raspolaganju, te u skladu sa tim isplanirajte svoj budžet. Bilo kako bilo, za kakav god aranžman da se odlučite, znajte da će vam letovanje u Hurgadi biti jedno od najboljih i najlepših iskustava!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget