Uživajte u magiji letovanja na Skiatosu

Skiatos je najmanje među ostrvima arhipelaga Severni Sporadi. Idealno je za porodičan odmor, primamljivo mladima zbog dobrog provoda ali i starijima koji žele mir, tišinu i šetnju uz mirno more.

Zbog kombinacije planine i mora, mirisa borova, visoku letnju temperaturu nećete osetiti na isti način kao na kopnu. Naziv Skiatos potiče od grčke reči za senku (skia) a ostrvu je dat zbog tvrđave koja pravi senku sa jednog na drugi kraj. Skiatos je prekriven borovom šumom i smatra se zaštićenim područjem. Upravo to prirodno okruženje jeste ono što ovo ostrvo čini primamljivim velikom broju turista za leto 2020.

Neizostavno posetite grad Skiatos koji  obiluje belim kućama s crvenim krovovima, tu je luka i impozantna marina u kojoj se svakog leta usidre jahte svetskog džet seta, šetalište sa kafićima, tavernama, restoranima u kojima možete probati morske plodove upravo izvađene iz mora samo za vas. Ako želite probati domaće specijalitete, obavezno se uputite do grada Skiatosa, gde se nalaze najbolji restorani. Najbolji barovi i klubovi Skiatosa mogu se naći u oblastima Old Harbour i Ammoudia. Mali grad Skiatos ima apsolutno sve elemente tradicionalnog grčkog ambijenta i izuzetno je prijatan za svakodnevne večernje šetnje i opuštanje. Noćni život Skiatosa je još jedan od razloga zbog čega je ostrvo Skiatos veoma popularno! Svakog leta ostrvo se pretvara u zabavu za one koji žele da žive svoj najbolji život i druže se sa ljudima iz celog sveta. Grad poseduje kosmopolitsku auru i živahan noćni život. Uživajte u šetnji uskim kaldrmisanim ulicama kojima okružuju cvetovi i dvorišta puna bosiljka. Bićete očarani mirisom tradicionalnih lokalnih slatkiša i orašastih plodova, koje je posebno ovekovečio grčki romanopisac Alekandros Papadiamantis. Danas je njegova kuća muzej. Ukusna hrana i ljubazna usluga će vas mamiti da probate domaću musku, tikvice, lignje, baklavu. Dan možete započeti voćem i frapeom, a uveče ga završiti s uzom, maslinama i ukusnom večerom.

Čarobne plaže Skiatosa

Letovanje na Skiatosu podrazumeva duge peščane plaže, kristalno čistu vodu i zelenilo borovih šuma. Ovde će svoj kutak pronaći kako ljubitelji gužve i zabave tako i oni koji vole izolovane plaže koje umeju da budu skrovište za sve one koji preferiraju uživanje u zvucima talasa i prirode koja ih okružuje. Iskusite Koukounaries, to je plaža sa plavozelenom vodom, morska obala koju zlatnim peskom osunčava sjajno sunce, laguna sa selidbenim pticama i šume u kojima se možete skloniti najtoplijem delu dana, jedući grčku salatu i pijući hladan Mithos pivo ili uzo. Plaža je skrivena iza visokih kamenih borova (ili „koukounaries“ u prevodu borova šišarka) u prirodnom parku na kraju puta. Pogodna je za porodice sa decom zbog plitkog i mirnog mora i prisustva spasilaca.

Vrhunac ostrva Skiatos su egzotične plaže. Među najlepšim su Koukounaries plaža, Lalaria plaža i Banana plaža. Plaža Lalarija je često motiv razglednica sa Skiatosa zahvaljujući rupi u steni ili kapiji koju je priroda stvorila i belom šljunku. Banana plaža je dobila naziv po svom obliku i po boji peska. Popularna je posebno za mlade jer je tu skoncentrisan glavni dnevni i noćni provod sa diskotekom na otvorenom, pod vedrim nebom. Uživajte u lepotama ovog zelenog ostrva prekrivenog gustom borovom šumom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget