Top 4 razloga da Novu godinu dočekate u Beogradu

Završili smo početni deo jeseni, gde je glavno pitanje bilo u vezi sa povratkom na posao, u školu ili oko zimnice. Sad kada ste se na sve to privikli, a zimnicu uredno pripremili, vreme je za novo glavno pitanje: Kuda za doček Nove godine?

Ponuda je, kako se može videti, sve više, a tu je i želja kod većine, jer se i te kako uželelo dobrog provoda i veselja. Dok jedni privlače da se za novogodišnje praznike ostane u gradovima, drugi pozivaju na planine, a neki na daleka putovanja po evropskim gradovima, ali i na primorja. Odluka je svakako individualna, ali mislimo da nije potrebno ići daleko kako bi Nova godina bila dočeka savršeno, jer Beograd nudi i više od potrebnog.

Doček Nove godine u Beogradu nikada nije dosadan i nikada ne ostavlja osećaj usamljenosti, jer se sama euforija oseća već mnogo unapred koja pokreće neku dodatnu ljubav prema svima i svemu, kao i toplinu u ljudima koja se oseća kroz svako mesto, ulicu i njegov deo. I neka to bude jedan od glavnih razloga zašto je doček Nove godine u Beogradu odličan, ali imaju još neki koji se ne smeju zaobići.

Najbolji provod u Evropi

Ne može da se zaobiđe činjenica koja je prisutna decenijama, a to je da je Beograd prestonica evropskog provoda i najboljeg noćnog života. Ali, Nova godina beograd pretvara u mesto apsolutne zabave kojem nijedan drugi grad u evropi, a sigurno ni šire, ne može da parira. Zato je jedan od važnijih razloga za doček Nove godine baš u njemu upravo provod o kojem svet priča.

Provod je rezervisan za svakoga, bez obzira na muzički ukus, afinitete, godine, zanimanja, interesovanja, jer je dostupno za svakoga po nešto. Počev od splavova počevši od Freestayler splava i splava Lasta i noćnih klubova, kao najodgovornijih za status najboljeg noćnog provoda, preko hotelskih zabava sa nekim od najvećih muzičkih imena sa domaće scene, pa sve do boemske četvrti koja nudi meraklijske provode, do velikih muzičkih dešavanja u okviru najrazličitijih žanrova i vrsta muzike. Slobodno može da se kaže da je provod dostupan za sve, od 7 do 77, pa i više.

Dnevna dešavanja

Da nije samo noć aktivirana kada je Nova godina u pitanju lako je uveriti se. Okićen grad, euforija u ljudima, gužve u radnjama, kupovina poklona na sve strane, čine da u novogodišnjim danima Beograd dobije poseban šmek koji osvaja. Ali, pored toga, tu su brojna dešavanja na Trgu, u tržnim centrima, dnevne žurke koje se povodom dočeka organizuju, pa je jednostavno proslava nešto što se dešava 24/7 i to danima, ne samo u novogodišnjoj noći.

Doček Nove godine u Beogradu nije samo rezervisan za noć, i to poslednju u decembru, a prvu u januaru, već i za brojna dnevna dešavanja koja posebno prijaju svim turistima.

Prvi januarski dani

Kada nova godina dođe, poslednje što vam je potrebno jesu sumorni dani prvog meseca u godini gde većina radnji i restorana ne radi, a ljudi na ulicama skoro i da nema. Beograd je specifičan po tome što se već sve na pola dana vraća u život, baš onda kada svi odmore od dočeka, pa je vreme da nastave dalje, bilo u neki šoping, na ručak ili na reprizu, ali i posećivanjem brojnih dešavanja koja su organizovana upravo u čast godine koja je tek došla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget