Sportska vest koja je uzburkala sve ljubitelje košarke u Srbiji

Glavna vest iz sveta sporta u prethodnih par meseci je možda čak dolazila iz sveta košarke, kada je selektor reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić saopštio široj javnosti da se dugogodišnji kapiten i čovek koji se uvek odazivao na pozive za nacionalni tim, Miloš  Teodosić, neće naći na spisku reprezentacije za utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket kao i na samom Evropskom prvenstvu.

Javnost fokusirana na sport je ovu vest primila, pa malo je reći izričito podeljeno. Ljudi koji prate košarku duže shvatili su kakvu moć i koliki kredibilitet poseduje Kari Pešić, te na njegov račun nije stiglo onoliko osuda koliko bi stiglo da se na mestu šefa stručnog štaba nalazi neko drugo ime, sa manjim sportskim i šampionskim stažom iza sebe.

Miloša Teodosića pamtimo u reprezentaciji kao nekoga ko je uvek davao 100 odsto svojih mogućnosti, neko ko je zaista uvek bio uz tim na svim mogućim pripremama, takmičenjima, te se nije nalazio u 12 igrača samo kada bi ga u tome omela povreda, te je s te strane veoma jasno o kakvom se igraču radi i koliko je košarkaške fanove ova vest pogodila, bez obzira da li su u ovom „sukobu“ morali da biraju strane, iako je svakako najbitnije da nacionalni tim uvek ima punu podršku svakog košarkaškog fanatika bez obzira ko se nalazio na užem ili širem spisku igrača ili ko bi bio šef stručnog štaba našeg nacionalnog tima.

Teodosić je neko ko je već zašao u pozne košarkaške godine, iza sebe ima veoma veliki broj odigranih utakmica na visokom nivou ne računajući i one za nacionalni tim Srbije. Nastupa trenutno za italijanski košarkaški klub Virtus iz Bolonje, s kim je uspeo da se domogne ponovnog igranja u Evroligi, te će se pored vesti o Crvenoj Zvezdi i Partizanu, ove godine rado čitati i sportske vesti o nastupu Virtusa u najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi.

On je svoje najbolje dane proveo u Olimpijakosu i u slavnom CSKA iz Moskve, obreo se i „preko bare“, igravši za Los Anđeles Kliperse, i uspeo da za dugi niz godina svoje karijere skupi brojne simpatije na svoj račun, te njegovo košarkaško umeće ne trpi čak i pored sve više prisutne sporosti u igri prouzrokovane godinama i verovatno porodičnim obavezama.

Naš nacionalni tim se morao snalaziti bez doskorašnjeg kapitena. Novi pogon se naravno video u MVP-ju NBA lige Nikoli Jokiću, koji je pokazao koliko je sada sazreo kao igrač i koliko će ipak moći da se nametne i u narednom periodu kao lider ekipe. Pored njega svakako stoji Vasa Micić, kao najbolji plejmejker Evrope, kao i mnogi mladi igrači koji će postati velika imena srpske košarke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget