Privatne gimnazije i individualne potrebe učenika

U odabiru dobre privatne škole ne samo da trebate obratiti pažnju na modernost u opremljenosti učionica, ljubaznost i profesionalnost nastavnog kadra, na kvalitet obrazovanja već i na lične potencijale i karijerne želje kojima ćete gaziti granicu nauke.

Proverite da li je škola akreditovana, kako bi vaša diploma kasnije bila validna, i bez ustručavanja informišite se o konceptima škole, nastavnom planu, kao i o vrstama obrazovnih profila. Vaša budućnost je u pitanju. 

Izbor privatnih gimnazija 

Da li ste više zainteresovani za privatnu gimnaziju u kojoj ćete proučavati pojedine predmete ili imati uopšteno usavršeno znanje? Da li vas privlači obrazovna ustanova jezičkog, matematičkog, filološkog, informatičkog, opšteg ili sportskog karaktera? Koji god obrazovni profil da je u pitanju, privatne gimnazije poseduju izuzetnu tehničku podršku kao i dobru opremljenost sportskih terena i drugih zona za rekreaciju poput teretana. Jedinstvene privatne ustanove pružiće učenicima potpuno ostvarenje potencijala. Obrazovni sistem omogućiće kvalitetnu osnovu za proučavanje programiranja i međunarodnih jezika po evropskim standardima. 

Kombinovan program za lične potencijale 

Obrazovni plan u savremenim, privatnim gimnazijama nudi nekoliko programa koje možete odabrati prema ličnim potencijalima. Moguće je obavljanje nastave dvojezično, dakle, na srpskom i engleskom jeziku. Pojedini programi u okviru kombinovanih gimnazija nude i predavanja isključivo na stranom jeziku gde se može steći Kembridž diploma. U ovakvim, kombinovanim gimnazijama učenici se mogu odlučiti za predmete koji su nacionalnog nivoa ali i međunarodnog, na primer za naprednu matematiku, za predmete usmerene nauke, geografiju, španski ili nemački jezik pored engleskog, za sportske predmete koji se mogu realizovati čak i na klizalištu i bazenu. 

Sportska delatnost u privatnim gimnazijama

Sportske gimnazije prilagođene su za aktivne sportiste pružajući im podršku u postizanju rezultata. Plan i program ovakvih gimnazija zasnovan je na gimnazijama opšteg smera ali uz intenzivniju sportsku delatnost sa raznim trenerima iz oblasti košarke, vaterpola, hokeja, borilačkih veština, fudbala i slično. Ovo sportsko specijalizovanje mladih odvija se u manjim grupama u vidu teoretske nastave ali i praktične – turnira, treninga, kampova… Kao pomoć u učenju, učenicima se nudi online nastava sa potpunom literaturom koja će im pomoći da usvoje znanja iz društveno-humanističkih, tehnoloških, prirodnih i drugih nauka, ali i stranih jezika. Sportske gimnazije pružaju mogućnost odabira učenja jezika, čak i do 15 različitih, među kojima su italijanski, turski, kineski i tako dalje.

Filološki program za kreativne i smele 

Ovaj smer namenjene je ljubiteljima jezika koji bi želeli nastaviti dalje školovanje u inostranstvu pre svega, ali i upoznati različite kulture i dosegnuti zavidne životne rezultate. U filološkom programu moguće je naučiti kako da se u praksi primeni usvojen jezik i ostvare potencijali profesionalizma, bilo da je u pitanju italijanski, latinski, japanski, arapski, švedski, staroslovenski, norveški ili neki drugi jezik. 

IT program u privatnom sektoru

IT privatne gimnazije namenjene su pre svega za učenike koje privlači programiranje i digitalne tehnologije kao i tehnološki napredak, dizajn. Mogu se savladati koncepti programiranja i steći mnogi priznati sertifikati. Ovaj program uopšteno se smatra najperspektivnijim za budućnost. Bilo koji program da ste odabrali u privatnim gimnazijama širom regiona znajte da će ciljevi biti zasnovani na obezbeđivanju ambicioznosti učenika i potpunom profesionalnom napretku. Školarina većine privatnih gimnazija može se plaćati u 96 mesečnih rata što je prava olakšavajuća okolnost svakom roditelju koji nije imućan, a želi da se njegovo dete školuje u prestižnim ustanovama.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget