Pripremite se za novu školsku godinu

Pripremanje za novu školsku godinu može da bude stresno za roditelja. Odakle početi i šta prvo kupiti? Evo nekoliko stavki koje svakako treba pripremiti pre nego što dođe prvi Septembar. 

Odeća i obuća

Kupovina nove odeće za novu školsku godinu je već postala tradicija u mnogim porodicama. Roditelji treba pre odlaska u butike da sastave spisak onoga što je neophodno i što se treba obnoviti. Proverite šta vaše dete ima u ormanu, odvojite jesenje, zimske, prolećne i letnje stvari sa strane i tako ćete najbolje videti šta vašem detetu fali. Takođe, uglavnom se na jesen kupuju i nove patike koje će vaše dete često nositi u školu. Svakako, nemojte kupovati i više nego što je potrebno vašem detetu, jer će ono svakako uskoro prerasti dobar deo kupljene odeće i obuće. 

 

Kako nabaviti školski pribor

Vrlo važan za početak nove godine  je naravno skolski pribor. Potrebno je da Vašem detetu kupite nove sveske, pernicu, tempere, blok broj 5, tempere, bojice, flomastere i vodene boje. Naravno pored ovog školskog pribora postoji i školski pribor za pisanje. Kupite Vašem detetu patenticu, grafitnu olovku, hemijsku olovku, gumicu, rezač i minice. Taj školski pribor je najbitniji od svega. Nemojte preterivati sa kupovinom školskog pribora. Dosta toga ćete imati priliku da kupite naknadno u toku godine, a ako sve kupite odmah može da se desi da ćete baciti pare na nešto što vašem detetu uopšte neće trebati. 

 

Pripremanje knjiga

Knjige od prošle godine vašem detetu više nisu potrebne. Ako nemate mlađe dete kome će te knjige nekada zatrebati, korisno je da te knjige preprodate. Sa novcem od prodatih knjiga možete da kupite udžbenike za predsojeću školsku godinu, a time činite i uslugu roditelju sa detetom u razredu koji prethodi vašem. Potrebno je da imate spisak knjiga koje će vaše dete koristiti i pametno iskoristite novac koji dobijete od prodaje onih koje Vam više nisu potrebne. 

 

Sređivanje sobe

Vaše dete je, vrlo verovatno, tokom prošle godine koristilo dosta svezaka i školskog pribora koje mu ove godine neće više trebati. Sve to bi trebalo skloniti ili baciti kako ne bi zatrpavalo orman ili sto Vašeg deteta. Takođe, Vaše dete ili Vi treba da sredite celu sobu i omogućite mu da krene u sledeću godinu sa što manje nepotrebnih stvari. Pisaći sto treba da bude čist i uredan. Pored sređivanje sobe, treba da se sredi i ranac. Bilo bi dobro da ranac vašeg deteta operete u mašini ili ručno, kako bi bio čist za početak nove školske godine.

 

Samo polako

Moguće je da je svakom roditelju Avgust mesec najstresniji mesec u godini kada imaju dete koje ide u osnovno, pa čak i u srednju školu. Treba da dopustite Vašem detetu da radi što više može. Dakle, neka sam sredi sobu, neka samo izabere sveske i sav ostali školski pribor. To će vama mnogo olakšati proces, a vašem detetu će to biti baš zabavno. Uživajte gledajući kako se vaše dete raduje novom polasku u školu i viđanju svih drugara koje tokom leta nije videlo. Čak i ako ste nešto zaboravili, svakako nije strašno, biće vremena za dopunu ormara i kasnije. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget