Pravo je vreme za last minute – letovanje na Siciliji nikada nije bilo dostupnije

Ako ste propustili First minute i sve ostale popuste za letovanje na Siciliji, ali vas nije popustila želja za odlaskom na jedno od najlepših ostrva, pravo je vreme da pakujete kofere i krenete. Postoji nekoliko opcija da sada sebi ostvarite san i zato ne oklevajte! Nezaboravno letovanje na Siciliji, sjajno iskustvo, dobar provod, super hrana i najprijatniji domaćini čekaju na vas.

Zašto je letovanje na Siciliji 2022. najbolji izbor?

Pošto su prethodne dve turističke sezone bile vrlo slabe – za radnike u turizmu polupropale, a za turiste vrlo stresne; ove godine se puno toga menja. Italija je naročito bila pogođena pandemijom i jedna je od zemalja u kojoj su Korona mere najduže trajale. To se odrazilo na mnoge privredne grane, ali posebno na turizam. Zato su rešili da ovog leta, povoljnim aranžmanima, povrate turiste u svoju zemlju.

Kako do Sicilije na letovanje 2022?

Do Sicilije možete putovati avionom, autobusom ili sopstvenim prevozom. Preko agencije su organizovani direktni čarter letovi od Beograda do Katanije. Let traje oko dva sata. U cenu koja je ponuđena uvek su uračunati transferi do hotela i sve takse. Hoteli su sa različitim brojem zvezdica (mada su tri sasvim dovoljne za pristojan smeštaj) i shodno tome sa različitom ponudom aktivnosti. Većina aranžmana uključuje taj hotelski smeštaj na 7, 8 ili 10 noćenja sa doručkom. Što se tiče autobuskog prevoza, pošto je put duži, u ponudi su aranžmani na 11, 12, i 13 dana, od kojih se po jedan dan u putu do Sicilije i jedan dan u povratku, provede u nekom drugom gradu (najčešće to budu Rim i Napulj). Cene ovih aranžmana su vrlo pristupačne, a uključuju takođe hotelski smeštaj na bazi noćenja sa doručkom.

Ukoliko se odlučite za sopstveni prevoz, u agenciji ćete dobiti sve potrebne informacije vezane za sam put i smeštaj. Iz drugih razloga se turisti najređe opredeljuju za ovu varijantu – put je dug, vožnja naporna i više košta u odnosu na cenu samog prevoza preko agencije u sklopu celog aranžmana. Pored ovoga agencije, uz profesionalne vodiče organizuju i fakultativne izlete koji su fantastični i ne bi trebalo da ih propustite na letovanju na Siciliji 2022. godine.

Šta ne smete propustiti na letovanju na Siciliji?

Sicilija je najveće ostrvo na Mediteranu, okruženo sa tri mora – Jonsko, Sredozemno i Tirensko, a od obale Italije udaljena je 4km. Na Jonskoj obali se nalaze fantastični gradovi – Katanija, Sirakuza, Mesina, Đardini Naksos, Letojani, Taormina. Međutim, autentična sicilijanska sela su nešto što ne smete zaobići. Ona izgledaju bajkovito, kao da se zautavilo vreme, ljudi su gostoljubivi, žive polako, uživaju u životu, hrani i vinu.

Na kraju krajeva, nije jadan od najslavnijih filmova, „Kum“, snimljen baš tu. Neizostavna atrakcija je i jedini živi vulkan Etna, sa oko 400 aktivnih kratera. Sicilija krije bogatu istoriju u značajna istorijska i kulturna obeležja. Ovim su ostrvom vladali stari Grci, Rimljani, Saraceni, Francuzi, Austrijanci i svako od njih je ostavio našto iza sebe… nešto što Siciliju čini jedinstvenom, a vaše iskustvo na ovom letovanju neponovljivim. Bogato zelenilo, divni pejzaži, perfektne plaže i blistavo čista voda, samo su sitnica među utiscima sa kojima ćete se vratiti sa letovanja sa Sicilije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget