PET NAČINA DA SE OPUSTITE U BEOGRADU

Svakodnevna rutina svih nas koji živimo u Beogradu se svodi na određene šablone života, ali iz istih je poželjno povremeno izaći. U Americi postoji izraz “Staycation” , kovanica koja u bukvalnom prevodu znači odmor u sopstvenom gradu, koji obično podrazumeva , kako dnevni odmor tako I boravak sa noćenjem u iznajmljenom smeštaju. U kombinaciji sa nekim potpuno novim aktivnostima, dobićete osveženje koje će vam prijati.

Preporučićemo vam pet načina kako da vaš slobodan dan iskoristite na kvalitetan način, u slučaju da možda niste sigurni gde možete pronaći idealno mesto za opuštanje. Kratko se udaljite od svakodnevnih obaveza i priuštite sebi pravi lokalni dnevni odmor. Saveti slede.

Šetnja u Zvezdarskoj šumi

Zvezdarska šuma i njene pešačke staze idealna je za ljude željne prirode i mira. Netaknuti deo šume osvežiće vaša čula, a boravak na, sad već, čuvenom vidikovcu razbistriti vaše misli. Takođe, ukoliko vam vreme dozvoli, možete obići i čuveni kompleks Astronomske observatorije.

Preko leta se upravo u Zvezdarskoj šumi nalazi najhladnija tačka Beograda, a preko zime je često posebno idiličan prizor. Složićete se da je pored Košutnjaka, koji je nešto komercijalniji, Zvezdarska šuma pravo bogatstvo našeg glavnog grada. 

Kajak na Dunavu

Uzbudljiva vožnja kajaka na Dunavu je jedna od avantura koja će vam predstaviti ovu reku na sasvim drugačiji način. Uživajte u pogledu sa Dunava iz druge perspektive, osetite jačinu reke, upoznajte podvodni svet i uživajte u svakom momentu. 

Ova aktivnost je posebno popularna u letnjim mesecima a ture obično polaze na Ušću u popodnevnim satima pred zalazak.

Jahanje na hipodromu

Odlazak na hipodrom ili u jedan od konjičkih klubova u Beogradu predstavlja pravo opuštanje za sve ljubitelje ovih divnih životinja. Možete uzeti čas jahanja ili obići pansion za konje, opustiti se, ali i naučiti mnogo toga. Osećaj slobode koji se oseti tokom druženja sa konjima i energija koja vas obuzme dovoljna je za vraćanje svakodnevnim obavezama. Mnogi kažu da konji leče.

Kuglanje sa prijateljima

Za sasvim drugačiju vrstu opuštanja predlažemo vam kuglanje. Ukoliko se do sada niste oprobali u ovom sportu želimo da istaknemo da ga nije teško savladati i da je potrebna samo volja. Smeh i zabava su idealan lek, a ovakva vrsta aktivnosti skrenuće vam misli i ispuniti vas pozitivnom energijom. 

Lako ćete se podeliti u dve ekipe I oprobati takmičarski duh. Najpopularnije kuglane se nalaze na Vidikovcu I u Zemunu.

Relaksacija u SPA apartmanu

Za kraj smo ostavili nešto jako interesantno, a pre svega korisno po zdravlje. SPA apartmani u Beogradu na Zvezdari su jedna od idealnih opcija za dnevni odmor jer je dovoljno samo nekoliko sati boravka u posebnom apartmanu za potpunu regeneraciju uma i tela. Uz saunu/đakuzi/parno kupatilo, bez gužve i buke, u društvu omiljene osobe, na kratko možete izbeći gradsku vrevu i priuštiti sebi odmor iz snova.    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget