Obrve o kakvim sanjate – japansko iscrtavanje obrva za najprirodniji izgled

Obrve su veoma važan deo našeg izgleda jer su prirodan okvir lica i njihov oblik bitno utiče na utisak koji ostavlja naša pojava. Smatra se da ponekad promena oblika obrva ima bolji efekat od plastične hirurgije ako želimo da promenimo izgled. Zato nije ni čudo što tako mnogo žena svakodnevno docrtava obrve i traži nove, lakše i efikasnije tehnike njihovog ulepšavanja.

Šta je to microblading obrva?

Japansko iscrtavanje obrva ili microblading predstavlja relativo novi, ručni metod ukrašavanja obrva. Smatra se polutrajnom metodom iscrtavanja obrva za razliku od tradicionalnih tehnika. Microblading obrva se obavlja korišćenjem finih mikroiglica, kojima se nanose pigmenti koji se potom vezu za epidermis. Pošto se pri ovoj tehnici boja utiskuje blizu površine kože, nema razlivanja boje i svaka dlačica na obrvi izgleda savršeno.

Ova tehnika predstavlja idealno rešenje za sve one koji imaju nejednake i retke obrve. Rezultat su punije obrve prirodnog izgleda i oblika koji najviše odgovara Vašem licu.

Japansko iscrtavanje obrva – prednosti i mane

– Kao što je već rečeno, microblading obrva predstavlja tehniku ručnog iscrtavanja obrva čime je omogućena skoro potpuno prirodna imitacija dlačica na obrvama,uključujući njihovu dužinu,debljinu i pravac rasta.
– Boja pigmenta, koji se utiskuje, bira se tako da se uklopi sa bojom postojećih dlačica ili ,ako njih nema, bira se ona koja Vam najbolje pristaje.
– Tretman je mnogo brži od tretmana rađenog mašinicom.
– Uz ovakvo popunjavanje obrva nema više efekta obrva zvanog “angry birds”.
– Efekat traje 1 – 1,5 godinu, nekad i do tri godine. Dodatne korekcije obrva su neophodne u zavisnosti od tipa kože i spoljašnjih uslova.
– Nažalost, japansko iscrtavanje obrva nije za svakog – ne odgovara osobama sa problematičnom, masnom ili tankom kožom, raširenim porama, aknama.

Iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva

Iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva su veoma pozitivna i predstavljaju jednu od olakšavajućih okolnosti svakodnevnog šminkanja, ali i tračak nade za one koji su, usled bolesti, izgubili svoje prirodne obrve. Kako bi se postigao najbolji efekat važno je pridržavati se uputstava za pre i posle microblading-a obrva.

– Konsultujte se sa lekarom i kozmetologom o tome da li je japansko iscrtavanje obrva pogodno za Vas i koje su eventualne kontraindikacije.
– Nemojte piti alkohol, kafu, jak čaj, lekove za razređivanje krvi , vitamin E, brufen aspirin ili niacin bar 1 dan pre sprovođenja tehnike popunjavanja obrva.
– Nemojte jesti začinjenu i ljutu hranu na dan popunjavanja obrva.
– Nemojte se sunčati ili koristiti solarijum bar 7 dana pre tretmana.
– Nemojte se podvrgavati mezoterapiji, biorevitalizaciji,laserskom uklanjnju dlačica ili kapilara, injekcijama botoksa bar 1 mesec pre tretmana.
– Posle tretmana vodite računa o tome da su Vam ruke oprane i dezinfikovane kako bi održavanje obrva proteklo što bezbolnije i lakše.
– Prvog dana čistite limfu destilovanom vodom i pamučnom vatom ili blaznicama. U suprotnom će se stvoriti kraste i nestaće pigment.
– Sledećih nekoliko dana održavanje obrva i  čišćenje lica treba da se obavlja sredstvima koja je preporučio kozmetolog, a ako nastanu krastice , nemojte ih češati.
– Tuširajte se tako da što manje vode, šampona  dopire do dela obrva sa pigmentom.
– Izbegavajte sunčanje, hlorisane bazene i šminkanje  prvih 10 dana.

Korekcije obrva i održavanje

Rezultat tretmana zavisi od lekova, karakteristika i PH balansa kože, unosa alkohola, pušenja  i koraka koji se podrazumevaju kad je u pitanju održavanje obrva posle tretmana. Posle tretmana su mogući otoci i crvenilo koje će se smanjiti za 1-4 dana u zavistosti od osobe. Boja će biti 30-50% tamnija od željene i treba da prođe 1-10 dana da bi posvetlela. Prava boja će doći do izražaja 1 mesec posle aplikacije i može da varira u zavisnosti od boje i tipa kože i godina osobe.

Korekcije obrva se ne preporučuju pre isteka prvih 30 dana, tj. posle prvog tretmana  treba da prođe bar 6 nedelja da se vidi rezultat i uoče oblasti za popunjavanje. U toku korekcije obrva možete da se odlučite za dodavanje dlačica, toplije ili tamnije boje i drugačiji oblik. Obrve će prirodno bledeti u toku 12-18 meseci pri procesu obnavljanja kože i u toku tog perioda bi trebalo obavljati popunjavanje obrva. Na osnovu sopstvenog izgleda i savetovanja sa kozmetologom videćete da li će to biti na 1, 3 ili 6 meseci.

Posle svega, treba opet naglasiti da je japansko iscrtavanje obrva polutrajna metoda i da je, kao takva, idealna, jer se svaka moda, pa i ona koja se tiče obrva, menja. U svakom slučaju, obrve o kakvim sanjate ne moraju da budu samo san.

Ukoliko želite fantastične obrve prirodnog izgleda kojim ćete biti oduševljene, posetite salon lepote Beauty Boom i zakažite konsultacije i tretman.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget