Motorna testera i brada – dva obeležja fizički istih a sasvim različitih muškaraca

Šta je ono čega se prvo setite kada vam neko pomene motorne testere i bradu u istom kontekstu? Ono šta sigurno većina pomisli prilikom pominjanja toga u istoj rečenici, jesu drvoseče i šume. I zaista, šta bismo mogli drugi i pomisliti, jer smo još kao deca stvorili sliku o drvosečama kao muškarcima ogromne jačine i snage, kojima je najbolji drug motorna testera, nekad ručna, a česti i sekira, te večinom imaju na sebi neki džins, džemper ili kariranu košulju, a brada je često neizostavan detalj na njihovom licu.

I nije to samo dečija mašta i razmišljanje, već je još češće to prava istina. Ako niste sigurni, sledeći put kada čujete negde u svom selu, na nekoj planini, zvuk motorne testere, slobodno malo izvirite i pogledajte kako izgledaju muškarci koji njima upravljaju – iznenadiće vas sigurno slika upravo muškarca koji je u prethodnim rečenicama i opisan.

No, drvoseče su tako oduvek izgledale, to je nekako bio njihov zaštitni znak, a zbog svog izgleda koji se izdvaja u masi, zbog jačine i snage, i te kako su imali uspeha kod žena. Danas, pojedina ispitivanja govore da je razlog tome što takvi muškarci odaju utisak stabilnog muškarca koji je sposoban da pruži sigurnost i potpunu bezbednost odabranoj ženi, svojoj porodici i prijateljima. A možda to i jeste razlog zbog kojeg savremeni muškarci žele da svojim izgledom podsete na njih, ili nije tako?

Brada bez motorne testere

I kroz decenije, motorne testere koje su učinile da muškarci postanu snažni, da postanu oslonac i sigurnost svojim bliskim ljudima, nekako su iščezle. Iako ima veliki broj onih kojima je motorna testera glavno oruđe za rad i zaradu, savremeni muškarci su odlučili da je ostave po strani, jer su pronašli neke bolje i zanimljivije poslove, ali su se u poslednjih nekoliko godina rešili i da od drvoseča naprave sasvim novi trend.

Široka ramena i snaga nastala u teretani, možda i uz pomoć brojnih suplemenata, odmenila su ona nastala uz rad sa motornom testerom, ali su farmerke, karirane košulje i brada ostavljenje. Svedoci smo toga da je internet i te kako učestvovao u kreiranju tog savremenog vida drvoseče, koji izgleda tako, ali daleko negovanije, bez loše kože na licu i žuljeva na rukama, te ih predstavio kao glavni ideal svim onima koji prate i vole da ispunjavaju potrebe pojedinih trendova. Međutim, ni brada nije ostala kao nekada, već ju je i te kako potrebno negovati, odlaziti često kod berbera koji vodi računa o njenom obliku, dužini, mekoći dlake, što ne verujemo da je bio slučaj u prošlim vremenima kada su drvoseče bili samo ljudi koji seku drva i dalje ih šalju kao ogrev ili na dalju preradu za neke druge namene.

Motorne testere i brada su tako, odlikujući izgled jednog čoveka, drvoseče, obeležavajući njegov život, ali i život njegovih najbližih, u savremenom svetu, svetu koji je stvoren kroz početak 21. veka, morali da se razdvoje. Motorne testere su ostale kod drvoseča starog kova, a brada je uz neke manje modifikacije, uz dosta ulja za negu, prešle da budu glavno obeležje drvoseča koji su možda odrasli uz neko parno ili centralno grejanje. Ko je u pravu, kome bolje stoji, te ko je tu prevarant, a kome pripada titula originala, ostavljamo vama da razmišljate i onda odlučite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget