Ljubavni romani za vikend opuštanje

Zimski period je idealno vreme za čitanja knjiga. Kiša, sneg, vetar i hladnoća a vi u toplom domu, u krevetu ispod ćebeta uživate uz knjigu i topli čaj. Knjigu svako bira po svom afinitetu i po preporuci.

Neki se odlučuju sa krimi romane, neki za istorijske ili horore, neki za psihološke ili avanturističke, a neki za detektivske ili naučnofantastične. Sve popularniji žanr je i epska fantastika. Ali, romani za koje nikada ne prestaje interesovanje i koji spadaju u izuzetno čitane su ljubavni romani. Uvek se na top listama u knjižarama medju prvih deset najprodavanijih i najtraženih knjiga nalazi neki ljubavni roman. 

 

O ljubavnim romanima

Ljubavni romani ili ljubići su obično pisani u prvom licu i iz persepktive ženskog protagoniste. Radnja se može dešavati u sadašnjosti ili prošlim vekovima, u gradu ili selu, kod različitih društvenih slojeva, važno je da je protkano čežnjom, ljubavlju i preprekama izmedju glavnih likova. 

Mnogi ljubavni romani su manjeg obima i mogu se pročitati za vikend. Sve više se ljubavni romani mogu naći i u digitalnom obliku. 

 

Ljubavne romane čitaju i mladi i stari, i žene i muškarci. S obzirom da se u ovim knjigama priča o ljubavi neiznenadjuje da su interesantni svima, jer svi žele ljubav. Ljubav je uzvišeno osećanje koje pokreće svet. Uobičajeno je mišljenje da ljubavne romane čitaju samo žene. To medjutim nije tačno. I muškarci rado čitaju knjige sa ljubavnom tematikom da bi bolje razumeli žene, shvatili kako žene razmišljaju i šta im je važno,… 

 

Ljubavni romani za sva vremena 

Topla preporuka za vikend opuštanje uz dobru knjigu bi bili sada već klasici kada su u pitanju ljubavni romani. Medju tri najlepše ljubavne priče svih vremena se svakako svrstavaju Prohujalo sa vihorom, Razum i osećajnost i Orkanski visovi

 

Prohujalo sa vihorom je roman Margaret Mičel, objavljen još davne 1936. godine. Ovaj roman spada u najprodavaniji romane svih vremena. Radnja se dešava tokom američkog gradjanskog rata. Glavna junakinja je Skarlet O’Hara koja se bori da spase zemlju i nasledstvo i koja je rastrzna izmedju ljubavi prema dvojici muškarca. 

 

Razum i osećajnost je roman čuvene Džejn Ostin. U ovom divnom romanu pratimo dve sestre vrlo različitih karaktera i njihova paralelna ljubavna iskustva. Jedna sestra je racionalna i njom upravlja razum, a druga je prepuštena osećanjima. Obe sestre uče da moraju da povežu razum i osećanja da bi pronašle svoju sreću. Po ovom  ljubavnom romanu je snimljena je veoma gledana serija, a i film. 

 

Orkanski visovi je roman engleske književnice Emili Bronte. Ovaj roman je objavljen 1848. godine. Emili Bronte ga je objavila pod pseudonimom Elis Bel. U ovoj tragičnoj ljubavnoj priči pratimo dve porodice, dva interesantna lika- Ketrin i Hitklif. Ovo je roman o fatalnoj ljubavi, tajnama i osveti. 

 

Pored ovih ljubavnih klasika uvek se možete odlučiti i za neki ovogodišnji ljubavni roman pisaca kao što su Gijom Muso, Sofi Kinsela, Nikolas Spark, Nora Roberts i uz njih provesti jedan lep vikend čitajući o ljubavi. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget