Korisni saveti za pravilnu negu kože

Šminka je u poslednje vreme postala naročito popularna. Bojeni preparati često znaju da ostave posledice na našoj koži, i zbog toga je najbitnija stvaka u procesu šminkanja upravo nega kože. Pored preparata koje koristimo pri šminkanju, industrija nam nudi i preparate za negu kože. Međutim, preterano korišćenje može biti štetno za vašu kožu zbog toga treba voditi računa o tome šta nanosite na svoje lice. Naredne tri stavke će vam približiti na koji način pravilno da negujete kožu kako bi očuvali zdravlje i sačuvali lep izgled.

Dermatološke ordinacije kao pomoć u prevenciji

Krucijalno je da koža pre svega mora biti zdrava. Kako biste se uverili u to morate makar jednom godišnje posetiti neku od dermatoloških ordinacija. Vaš dermatolog će vašu kožu pregledati detaljno pomoću dermoskopa i ustanoviti stanje vaše kože. Takođe, ukoliko je potrebna bilo kakva procedura, najbezbednije je to uraditi u dermatološkim ordinacijama. Bilo kakav tretman se isto preporučuje da se radi u profesionalnim ordinacijama kod dermatologa kako ne bi došlo do neželjenih reakcija na neke od hemikalija. Danas u kozmetičkim salonim mogu se naći razni preprati poput maske, pilinga i ostalih preparata ali se strogo mora voditi računa o sastvu tih sredstava kako bi bili adekvatno zaštićeni. Kako se ove stvari ne bi dešavala, naš savet su savremene dermatološke ordinacije.

Koja rutina je najbolja za kožu?

Kao što smo već pomenuli industrja nam nudi mnogo preparata za negu lica. Neko bi možda rekao i previše. Zbog toga je bitno da se ne izgubite u izboru već da odaberte preparate koji vam odgovaraju i uspostvaite svoju rutinu. Ovakve rutine bi trebalo da se sastoje iz čišćenja i negovanja lica. Kako biste to postigli potrebno je da odaberete prepara koji će vam očistiti lice poput pene ili gela za umivanje. Potrudite se da izbegavate sapune jer oni znaju da isuše kožu. Sledeći korak bi bio toniranje što je veoma bitno za lep ten. Tonik birajte prema svom tipu kože. Postoje tonici za masnu, kombinovanu i suvu kožu. U zavisnosti od toga odaberite svoj tonik. Nakon toga, na redu je krema. Možete imati dnevnu i noću a možete i jednostvano odabrati hidratnu kremu koja će va, služiti ujutru i uveče. Tokom ove nege ne bi treblo zapostaviti i kožu tela, tako da se uvek postrajate da imate hidrirajuće mleko za telo koje će vašu kožu učiniti elsatičnom i mekom. Dame u zrelijim godinama u svoju rutinu ubacuju i kreme za predeo oko očiju kako bi dugo zadržale svežinu i otklonile znake umora i godina. Dakle, potrudite se da rutina bude jednostavna sa kvalitetnim preparatim i uvek vodite računa da imate kremu sa zaštitnim faktorom kako bi vaša koža bila zaštićena od sunca.

Voda i fizička aktivnost nezaobilazne u nezi kože

Ono što će vas svakako voditi do lepog izgleda je zdrav način života. Zdrava ishrana i fizička aktivnost su obavezne stavke ukoliko želite da dobro izgledate. Voda je najbitnija kada se radi o zdravom izgledu koža. Pravilnim unosom sprečavate isušivanje kože i pojavu nepravilnosti na koži. Takođe, voda vam može pomoći i u gubitku kilograma što će dodatno osvežiti vašu kožu. Još jedna beneficija od pravilnog unosa vode je i izbacivanje toksina iz organizma. Na ovaj način koža će vam uvek izgledati sveže jer će biti hidrirana i zdrava. Fizička aktivnost je svakako tu za generalno optimalno zdravlje zbog toga je nikako ne zanemarujte kako biste imali lep izgled kože.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget