Kako pratiti decu pomoću mobilnog telefona

Brojni su razlozi zašto roditelji sve više posežu za praćenjem svoje dece. U trci za većom zaradom, u društvu u kom je akcenat sve više na materijalnom, oni su prinuđeni da sve više vremena provode u firmi, nekad radeći i više poslova, što ne ostavlja mnogo vremena, a ni snage, za ono najvažnije, a to su deca.

Zašto pratiti dete

Bez nadzora dete je slobodno da radi i ono što ne bi smelo, tj. ono što mu roditelji ne bi dozvolili. Ma koliko mu bilo objašnjeno kakve posledice mogu da nastanu zbog određenih postupaka, neka deca popuste pod pritiskom uticajnih pojedinaca i upuste se u razne „eksperimente“. Da bi se dokazali, beže sa časova i vreme provode u kafićima sa društvom. Oni lakoverniji nasednu na priče iskusnih prevaranata, koji se vrzmaju po takvim mestima, pa lako postanu njihov plen.  Praćenje deteta zbog svega ovoga postalo je gotovo neophodno.

Kako pratiti dete

Ranije da biste prikupili informacije o nečijim aktivnostima, morali ste unajmiti privatnog detektiva. I danas je otvorena ta mogućnost, ali postoje i mnogobrojne jednostavnije i jeftinije varijante. Roditelj ima mogućnost da lično svoje dete špijunira i prati njegove dnevne aktivnosti. S obirom da deca već u osnovnoj školi poseduju mobilne telefone, uz pomoć špijunskog softvera može se lako i pouzdano pratiti njegovo kretanje.

Špijunski programi

I dok nam izraz „špijuniranje“ uliva nervozu, jer nikom nije prijatna ni pomisao da bi neko mogao da ga prati, za roditelje je ovo jedino rešenje da budu sigurni da su im deca bezbedna dok nisu sa njima. Danas postoji veliki izbor softvera, lakih i jednostavnih za instalaciju i korišćenje. Na osnovu uputstva moguće je pokrenuti ovakav program, ili pak taj posao možete prepustiti profesionalcima. Da je potreba za ovom vrstom usluga velika, pokazuje i to što broj agencija koje se bave prodajom i iznajmljivanjm špijunske opreme raste. Od njih ćete iz prve ruke dobiti sve potrebne informacije i pomoć u vezi sa korišćenjem ovog programa.

Kako rade

Većina špijunskih softvera radi tako što se izvrši instaliranje određene aplikacije na telefon osobe koja će biti praćena i za to je potrebno svega nekoliko minuta, a najbolje je detetu pokloniti telefon sa već instaliranim programom. Špijunska aplikacija je nevidljiva i ne ometa rad telefona. Pomoću nje je moguće praćenje razgovora, čitanje sms-ova, gledanje slika, špijuniranje Vibera, Facebook i Instagram profila… Jednostavno, na ovaj način se može sagledati kompletna aktivnost deteta, uključujući i njegovu putanju kretanja i snimanje razgovora koji se ne obavljaju preko mobilnog telefona, već u njegovom neposrednom okruženju.

Moralna dilema

Dosta roditelja ima moralnu dilemu kada je špijuniranje dece u pitanju. Često dovode u pitanje koliko je taj čin etički, kao i da li je to zaista potrebno uz napor da i pored nedostatka vremena, vaspitaju i usade prave vrednosti svom potomstvu.

Sve polazi iz kuće

Nekada se smatralo da je dobro kućno vaspitanje garancija da će dete izrasti u snažnu i jaku ličnost koja će odoleti raznim iskušenjima. Danas je malo teže izvodljivo da se to postigne, ali ipak nije nemoguće u određenoj meri. Međutim, brojni su izazovi koji su dostupni današnjoj omladini, a što nije bio slučaj do pre par godina. Zato ne treba da čudi što je sve veći broj roditelja koji se odlučuju za ovakav vid kontrole. Stabilna porodica i usađene moralne vrednosti još od najranijeg uzrasta dobra su osnova da mlad čovek krene pravim putem, ali dodatni oprez nije na odmet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget