Kako najbrže isplanirati i realizovati putovanje u Beč?

Dobro je poznato da su neplanirana putovanja najlepša. Zanimljiva i interesantna su ona i koja se vrlo malo planiraju, tek toliko da znate kada idete i koja će biti vaša destinacija. Jedna od najpopularnijih destinacija za ceo balkanski region jeste Beč. Zbog zanimljivosti grada, ali i relativne blizine, mnogi se odlučuju da „pobegnu“ upravo tamo na nekoliko dana. Po tome da Balkanci vole Beč uverićete se kada gotovo na svakom koraku budete čuli “naš” jezik.

Za posetu Beču vam nije potreban specijalno detaljan plan, a možete čak i otići na vikend, kao što to mnogi i rade. Lepo bi bilo da bar jednom iznenadite sebe i rešite da produženi vikend provedete van zemlje. Ipak i u ovom slučaju potrebno je samo neke sitnice rešiti.

Prevoz  – najmanji problem

Kada tako na prepad odlučite da otputujete, bar za Beč vam neće biti problem da nađete prevoz. Kombi prevoz do Beča vrlo dobro funkcioniše i moguće je u bilo koje vreme da ga rezervišete. Naime, kombi prevoz do Beča saobraća svakog dana i ima više polazaka, tako da je to najmanja stavka o kojoj morate da brinete. Još jedna pozitivna strana kombi prevoza ka Beču jeste ta da ovaj kombi dolazi tačno na vašu adresu i ostavlja vas na adresu koju želite u Beču. Ista je situacija kada se vraćate. Naime, kombi prevoz Beč-Beograd isto tako dobro funkconiše i možete računati na njega svakog dana. Naravno, odaberite pouzdanog prevoznika i nećete morati da brinete ni o bezbednosti, ali ni o udobnosti. Ono što još karakteriše kombi prevoz do Beča jeste i to da se uglavnom biraju alternativni granični prelazi, tako da u najkraćem mogućem roku stižete na adresu koju želite i ne gubite vreme.

Avio prevoz do Beča

Za one koji su ograničeni vremenom i žele vrhunsku udobnost i komfor, avio prevoz je pravo rešenje. Avio karte za Beč se mogu naći veoma povoljno ako ih na vreme kupte. Najveća prednost avio prevoza je vreme trajanja putovanja. Pa tako, putovanje Beograd Beč avionom traje oko sat i po vremena. Avio karte Beograd Beč se mogu kupiti u direktno kod naše avio kompanije AIR Serbia ali kod mnogih agencija koje prodaju karte za ovu destinaciju. Prevoz avionom za raliku od kombi prevoza zahteva i organizaciju prevoza od aerodroma u Beču kao i do areodroma u Beogradu, tako da pre kupovine avio karte Beograd Beč raspitajte se o prevozu do i od areodroma.

Putem interneta rezervisati smeštaj

Kako verovatno nećete imati mnogo vremena, najbolje bi bilo da po internetu potražite koje su to najpovoljnije cene apartmana i da na taj način rezervišete. Sa druge strane možete se raspitati kod nekog ko je prethodno i skoro bio u Beču da vam preporuči apartmane i uputi vas na onog ko ih izdaje. Na taj način direktno stupate u vezi sa izdavaocima stana i na najbrži i najsigurniji način obezbeđujete sebi smeštaj. Ne treba mnogo da brinete o tome kako će vaš smeštaj izgledati, jer jednostavno tu ćete samo prespavati, a većinu vremena ćete provoditi šetajući, razgledajući, ispijajući dobra pića i probati neke zanimljive ukuse.

Izaberite saputnike koji nisu komplikovani

Kada treba isplanirati ne brzinu putovanje vrlo je važno da vaši saputnici, a ni vi niste previše komplikovani. Ukoliko krenete da planirate detaljno šta poneti, šta kupiti, vrlo verovatno da ili ćete odložiti putovanje za Beč ili ćete se mnogo opteretiti i izmoriti pred sam put, a onda nećete imati snage za sve što ste želeli da obiđete. Vrlo je bitno da ne brinete unapred o mnogim stvarima koje bi vam se mogle desiti, jer i na taj način opeterećujete sebe. Odmori i putovanja služe kako biste uživali, kako biste se opustili. Zato, živite u trenutku, mislite kako će sve proći savršeno i nema razloga da tako ne bude. Na kraju krajeva ne idete na kraj sveta i kao što je već rečeno, ukoliko i nešto krene po zlu, vrlo verovatno da ćete već na sledećem koraku pronaći nekog našeg čoveka koji vas može uputiti kako da rešite te probleme.

Bez mnogo stvari

Opterećenost stvarima takođe može da bude problem. Zaboravite na glomazne kofere, prevelike putne torbe. Ponesite ranac, eventualno mali kofer. Pakovanje vam može oduzeti mnogo vremena pred put, a glomazni koferi vam mogu stvarati problem. Ako je u pitanju samo produženi vikend, onda nema potrebe za prevelikim brojem stvari.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget