Kako da se rešite celulita?

Celulit nije nešto što nam je nepoznato, jer njega ima gotovo svaka žena. Muškarci takođe nisu imuni na celulit. Čak i ako nemate problem sa viškom kilograma, postoje i drugi faktori koji utiči na stvaranje istog.

Celulit se dobija iz više razloga. Jedan od glavnih razloga za stvaranje celulita jeste gojaznost, ali ne treba zanemariti i ostale razloge. Loša i nezdrava ishrana, fizička neaktivnost, konzumiranje alkohola i cigareta, a neretko i genetika utiče na celulit.

Hrana koja utiče na stvaranje celulita

Ako vam je u planu anticelulit dijeta, hrana koju definitivno treba da izbegavate jesu slatkiši, brza hrana, preradjena i hrana koja u sebi sadrži dosta soli.  Prvo mesto za najvećeg pomoćnika u stvaranju celulita jeste šećer. Različiti slatkiši, peciva, testa i ostala prerađena hrana sadrže dosta šećera. Šećer može veoma negativno da utiče na celulit i da ga stvori. Naravno da se podrazumeva da nećete šećer izbaciti u potpunosti, ali se potrudite da jedete umereno i kontrolisano. Ono što takođe loše utiče na vas, to je brza hrana. Sem što je vama ukusna, ona nema nikakvih pozitivnih stavki. U brzoj hrani se nalazi dosta masnoća, aditiva i drugih štetnih sastojaka koji veoma lako mogu da podstaknu stvaranje celulita. Brza hrana je slana, i samim tim što je puna štetnih sastojaka, ona je takođe i dosta začinjena. Slana i začinjena hrana zadržavaju vodu u organizmu, i na taj način se stvara celulit.

Nasledni faktor

Celulit može biti nasledan, i ukoliko ga neko u vašoj porodici ima, velika je šansa da ga i vi dobijete. Genetiku možete da krivite donekle, jer ukoliko vam je to genetski, imate predispoziciju da se kod vas pre pojavi nego kod nekog drugog. Naravno, ne treba da brinete ukoliko se zdravo hranite, bavite se nekom fizičkom aktivnošću i generalno vodite računa o svom telu.

Uzroci

Ukoliko spadate u onu grupu koja treba da smanji kilograme, dobro je poznato da je najbolje da počnete da trenirate, pored toga što naravno treba korigovati i ishranu. Ali, ako ste u onoj grupi mršavih devojaka koje misle da im trening nije potreban, varate se. Pored toga što je fizička aktivnost veoma bitna po zdravlje, ona je bitna i u sprečavanju pojave celulita. Preterano dugo sedenje ili ležanje, stvaraju pojavu celulita. Ovo je jedan od glavnih razloga zašto se mršavim devojkama pojavljuje celulit, posebno u predelu butina. Vežbanje je neophodno. Ukoliko ne možete da se organizujete i redovno posećujete teretanu ili neki drugi sportski centar, vežbe uvek možete da odradite od kuće. Par vežbica uz kombinaciju sportskih pomagala ( elastičnih traka za vežbanje, fitnes lopte) vam mogu pomoću u rešavanj ovog problema.

Kako se rešiti celulita?

Postoji mnogo načina za rešavanje ovog problema, počevši od anticelulit tretmana, masaža, gelova ili krema. Za koju metodu ćete da se odlučite zavisi od toga u kojoj meri je celulit rasprostranjen. Ako vaš problem i nije toliko veliki, preporučujemo da se pozabavite anticelulit gelovima i kremama. Kreme neće uticati na smanjenje kilograma, ali će vam dati veoma dobre rezultate. Ukoliko imate celulit koji je veoma vidljiv, duboko u slojevima kože, onda je za vas pravo rešenje anticelulit tretmani masažom. Danas postoje najrazličitije masaže u borbi protiv celulita. Vaše je da izaberete anticelulit tretman koji vama najviše odgovara, i budete istrajni i uporni u rešavanju ovog problema.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget