Grad Beograd je dobar domaćin

Bez obzira na godišnje doba, na ulicama glavnog grada Srbije, nekada više, a nekada manje, uvek ima turista iz regiona, Evrope, i celog sveta. Ovaj milionski grad svakako da turistima ima šta da ponudi. Iz tog razloga im je oduvek i bio zanimljiv.

Značajne beogradske turističke atrakcije

Najveće turističke atrakcije prestonice nalaze se u samom njenom centru. Glavna gradska ulica – Knez Mihajlova sa obe strane okružena je prodavnicama, kafićima i restoranima. Duga šetnja ovom ulicom završava se na Kalemegdanu, najvećem gradskom parku na čijoj se površini nalazi još uvek dobro očuvana Beogradska tvrđava koja je podignuta početkom prvog veka nove ere. Gornji i Donji Grad dva su dela koja čine ovu tvrđavu i ujedno svedoče o bogatoj istoriji i kulturi samog grada, drugih, ali i naše današnje države. U sklopu tvrđave nalaze se još Vojni i Prirodnjački muzej, Grobnica narodnih heroja, Beogradski zološki vrt, dve crkve, kao i Pobednik – čuvena skulptura Ivana Meštrovića.

Nedaleko od Kalemegdana i glavne ulice naše prestonice nalazi se i boemska četvrt poznata pod imenom Skadarlija. U toj četvrti nekada su jutra uz dobru hranu i naravno piće dočekivali beogradski glumci, pesnici, slikari i drugi umetnici. Skadarlijskom kaldrmom nekada su koračali ponajviše umetnici, danas mnogobrojni turisti, ali i građani u potrazi za dobrim provodom.

Ada Ciganlija, koju mnogi zovu još i „bogradsko more“ danju je glavno gradsko kupalište, a noću jedno od onih mesta gde se uživa u noćnom provodu. Kada je reč o noćnom provodu, glavni grad Srbije na dobrom je glasu. Leti su najbolje žurke na splavovima u blizini Brankovog mosta, a zimi se žura po različitim klubovima, barovima i kafanama smeštenim na različitim gradskim lokacijama.

Ne zaobilaze turisti ni Avalski toranj, mnogobrojne beogradske muzeje i parkove poput Košutnjaka ili Topčiderskog parka.

Veliki izbor smeštaja u Beogradu

Shodno velikoj potražnji, velika je i ponuda kada je reč o smeštaju u Beogradu. Cene se razlikuju u zavisnosti od želja i potreba gostiju. Za one skromnije, a obično i mlađe, jeftini hosteli su još uvek najbolja opcija. Za one koji obožavaju luksuzni život i mogu da si takav život priušte, tu je veliki broj luksuznih hotela sa odličnom uslugom. Za one skromnije, ali i one manje skromne koji vole da uživaju u sopstvenoj privatnosti, raznorazni apartmani u Beogradu dostupni su za iznajmljivanje na jednu ili više noći.

Apartmani se u Beogradu mogu iznajmiti na najrazličitijim lokacijama, međutim najpopularnije su one u samom centru ili njegovoj blizini, poput Zelenog venca, Dorćola, Vračara, Savskog venca, Zvezdare ili Novog Beograda. Cene njihovog iznajmljivanja ne zavise toliko od lokacije na kojoj su smešteni. A cena smeštaja u Beogradu zavisi od njihove veličine i opremljenosti. Oni najmanji, mogu se iznajmiti i po ceni od 25 evra za jednu noć odnosno dan, dok su cene većih, dvosobnih i trosobnih apartmana u Beogradu dosta veće.

Napominjemo da će, Balkan-inn apartmani sa svojom ponudom zadovoljiti sve one koji su u potrazi za smeštajem koji će učiniti da njihov boravak u Beogradu prođe bez ikakvih problema.

Hoteli Beograd, hosteli, ali i apartmani u Beogradu imaju svoje prednosti i mane. Međutim, naša prestonica dobar je domaćin te svojim gostima nudi veliki izbor svega shodno njihovim željama i budžetima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget