Avigilon pokreće novi model kamera za video nadozor H4 IR PTZ

U septembru ove godine, na konferenciji ASIS 2017. kompanija „Avigilon Corporation„, provajder pouzdanih rešenja na polju bezbednosti, najavila je puštanje u prodaju nove linije kamere Avigilon H4 IR PTZ.

Koje su to unapređene performanse najnovije kamere iz Avigilona?

Avigilon H4 IR PTZ kombinuje video-analitiku i samo-učenje (self-learning) sa infracrvenom (IR) tehnologijom (uz mogućnost zumiranja). Ovom kombinacijom se osigurava široki opseg snimanja i izuzetan kvalitet slike u ograničenim uslovima osvetljenja.

Uz pomoć video analitike kamera H4 IR PTZ detektuje i obaveštava korisnika na prisustvo osobe ili vozila, dok moćan objektiv i IR tehnologija korisniku omogućavaju preglednost do 250 metara u potpunom mraku. Ugao snimanja kamere tj. IR PTZ (Infrared Pan-Tilt-Zoom) se automatski prilagođa kretanju zum objektiva kamere, tako da je područje koje se snima jednako osvetljeno u vidnom polju što za krajnji rezultat daje slike odličnog kvaliteta.

Avigilon H4 IR PTZ kamera je dostupna u rezolucijama od 1, 3 i 2 megapiksela (MP), ima kontinuelnu rotaciju od 360 stepeni što omogućava operaterima lakše zumiranje (umanjenje i uvećanje, ako je potrebno napraviti screenshot) i praćenje aktivnosti u svim smerovima. Na kameri se opciono nalazi i brisač koje čisti stakleno oko kamere, a čvrsto kućište čuva softver od vlage i spoljašnjih uslova što kameru čini prikladnom za montiranje i široku upotrebu.

„Sa željom da svojim klijentima pružimo najbolje i prilagodljivo rešenje nadzornog sistema dizajnirali smo kameru H4 IR PTZ „,

rekao je dr. Mahesh Saptharishi, tehnološki direktor Avigilona.

„Ova kamera pruža izvanredan kvalitet slike i pokrivenost područja koje snima čak i u potpunom mraku pružajući operaterima detaljne dokaze u slučaju da je potrebno reagovati ukoliko dođe do nemilog događaja narušavanja bezbednosti“.

Slika 1. Moćan objektiv za zumiranje i infracrvena tehnologija kamere Avigilon H4 IR PTZ omogućavaju korisnicima da prate događanja i do 250 metara u potpunom mraku
Slika 1. Moćan objektiv za zumiranje i infracrvena tehnologija kamere Avigilon H4 IR PTZ omogućavaju korisnicima da prate događanja i do 250 metara u potpunom mraku

Važne performanse kamere Avigilon H4 IR PTZ:

– Optički zum do 45x

– Za izradu fotografije postoji podrška Electronic Image Stabilization – Elektronska stabilizacija slike (EIS)

– De-fogging elektronska obrada slike radi jasnog pregleda. De-fogging je takva elektronska obrada slike kojom se izračunava približna gustina magle u pojedinačnom pikselu u lokalu sa slikom iz inputa. Kombinujući ih procenjuje preciznu gustinu zamagljenja za svaki piksel i vraća „odmrznutu“ sliku.

– Temper detekcija

– Do 60 slika u sekundi

– LightCatcher tehnologija

– Patentirana HDSM tehnologija (High Definition Stream Management)

– HDSM SmartCodec tehnologija

– IK 10 (na modelima bez brisača)

– IP67 zaštita

– Ugrađeno IR osvetljenje garantuje dobru vidljivost prostora koji se snima (850 nm)

– Precizno pokretanje kamere zahvaljujući PTZ (Pan-tilt-zoom) sistemu pod nagibom od 20 -stepeni

– Video analitika sa samo-učenjem na početnoj poziciji

– Na 1 MP zumira raspon do 45x, na 2 MP zumira do 30x

– Wide Dynamic Range (WDR)

– LightCatcher tehnologija pruža izvanredan kvalitet slike

– Spoljašnje kućište IP66 sertifikovano je za sveobuhvatnu zaštitu od prašine i vode

– Novi H4 IR PTZ adapter za montažu, sa zidnim nosačem.

 Još malo detalja za neodlučne

Avigilon H4 IR PTZ kamera kombinuje infracrveno osvetljenje, brzi autofokus i koristi Pan-Tilt-Zoom sistem kojim operator lako prepozna i može da prati objekat koji se kreće i to sa velikom preciznošću uz pomoć samo jedne kamere. Novi model H4 IR PTZ dostupan je u rezoluciji od 1 i 2 megapiksela (MP) ugrađen u takvu kutijicu da se lako može montirati na spoljašnji zid.

Kamera sa 1 MP PTZ zumira 45x dok 2 MP PTZ ima ugrađen 30x optički zum sa sočivom visokog kvaliteta. Na ovaj način sigurni ste da ćete dobiti detaljne slike sa velike udaljenosti. Avigilon HDSM SmartCodec ™ tehnologija funkcioniše na H4 platformi, optimizuje video striming u realnom vremenu pomoću automatskog ROI kodiranja. Na taj način se čuva propusna snaga i  memorija kamere i lakše je održavati dobar kvalitet snimaka.

Očekuje se da će Avigilon H4 IR PTZ biti u prodaji pri kraju ove godine, a dok ne stigne do Srbije, rapitajte se kod stručnjaka za video nadzor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget