Vodič kroz Beograd za srpsku Novu godinu

Polako odbrojavamo. Dan po dan i ova godina brzo prođe, a još uvek slavlje ne prestaje. Čini se da se nismo ni okrenuli, a evo već se uveliko planira doček srpske Nove godine, ali se kuju i planovi za praznično putovanje i zimovanje. Mnogi će napustiti prestonicu, jedni će se vratiti u svoj kraj, a naravno da će biti i onih koji će novogodišnju noć provesti u našem glavnom gradu.

A izgleda da Beograd ima neku posebnu draž u vreme praznika. Novogodišnja euforija se oseća odavno u našoj prestonici koja će se zadržati i za doček srpske Nove godine. U noći 31. decembra bilo je mnogo više turista nego prošle godine. Tražio se krevet više i ovog dočeka, a bilo je i Bugara, Makedonaca i Kineza koji su sa domaćim gostima popunili sve kafane, restorane, klubove i kafiće. Ko je bio zadovoljniji, da li su najviše novca zaradili hotelijeri ili su vlasnici stanova dobro profitirati, to ne znamo. Znamo da su danas sve traženije stan na dan varijante i da su najpopularniji apartmani, a da Beograd ima u ponudi različite smeštajne jedinice.

Sigurni smo u jedno. Zadovoljni su bili i gosti i domaćini. Gosti imaju mnogo toga da dožive u vreme praznika u našem glavnom gradu, a ugostitelji su i ovoga puta morali da pokažu zašto su srpski domaćini nadaleko poznati u svetu. Domaća hrana, sarma, roštilj, pečenje, stara dobra srpska kafana… I to sve na jednom mestu, u boemskoj četvrti, u Skadarliji, u srcu Beograda.

A za one koji bi nešto drugačiju ponudu, prilika je mnogo i za srpsku Novu godinu. Ako ste ljubitelji dobre pop muzike, možete u novogodišnjoj noći uživati uz hitove naših zvezda, a za obožavaoce narodne muzike brojni restorani pripremili su odličnu ponudu. Što bi se reklo, nema da nema, u Beogradu za svakoga ima ponešto.

Gde naći prenoćište u Beogradu?

Jedan, dva, tri ili više dana u Beogradu, koliko planirate da se zadržite u našoj prestonici? Za svakoga ponešto ima u ponudi. Naime, ako biste da dođete sa društvom na dva-tri dana da malo skitate po našem glavnom gradu, onda je najbolje rešenje da vidite kakvi su apartmani u ponudi. Beograd ima na svakoj lokaciji ovu vrstu smeštaja i odlična je prilika za sve one koji ne dolaze planski u našu prestonicu.

Takođe, ako ne znate koliko dugo ćete se zadržati ili ako ste neplanirano odlučili da novogodišnju noć provedete uz zvuke vašeg omiljenog pevača ili ako ste rešili da pobegnete od svakodnevice na dva dana, onda su zapravo idealno rešenje za smeštaj apartmani. Beograd je postao glavno mesto okupljanja mladih iz zemlje i regiona, a često se nalazi i na mapi mnogih turista iz celog sveta.

Poznati smo po dobroj zabavi, odličnim domaćinima, srdačnosti i gostoprimljivosti, jer u Srbiji nema da fali. Uvek je spremna dobra hrana, uvek smo spremni da se dobro zabavimo, a rado izlazimo u susret putnicima namernicima. Nije li to dovoljno da se ove godine nađete u Beogradu za doček srpske Nove godine?

Kao što pomenusmo, možete pronaći smešaj u Beogradu veoma brzo i lako. Uvek su dostupni smeštaji na dan, bilo da je reč o stanovima ili su u pitanju apartmani. Beograd je grad za sve, za stare, za mlade, za decu, za tinejdžere, zato uverite se i sami i posetite Beograd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget