Ugostiteljska oprema: Kakvi sve suncobrani za kafiće postoje?

Sunčano prolećno vreme i dane letnjeg odmora svako voli da provede napolju uživajući u hladu od sunca ispijajući svoj omiljeni osvežavajući napitak. Pored kutka koji stvorimo u svom dvorištu vreme često provodimo sa prijateljima u gradskim baštama kafića i restorana. Zbog vremenskih prilika u ovo doba godine svakom ugostitelju je važno da ta sredina bude prijatna za boravak njegovih gostiju. Tome najviše doprinosi celokupan izgled eksterijera kao i njegova funkcionalnost. 

Suncobrani za kafiće kao jedan od delova oprema koji značajno utiče na oba ova kriterijuma dobija poseban značaj. Njegova zaštita koju treba da pruži od sunčevih zraka je bitna ali sa druge strane on treba da se uklopi i izgledom, modelom, dizajnom i oblikom u celokupni ambijent. 

Klasičan kockasti ili okrugli sa aluminijumskom konstrukcijom

Ovaj standardni model kockastog suncobrana za kafiće je u prosetku prečnika, tri i po do četiri metra i može se naći u velikoj paleti boja i dezena. Jednostavan je za upotrebu i korišćenje. Može biti sa zglobom za podešavanje pozicije i prilagođavanje idelanog položaja u odnosu na izvor svetlosti ili može biti i bez njega. Takođe, originalno pakovanje može doći sa postoljem ili bez njega. Isto važi i sa okrugle. 

Mana ovih modela je u tome što se šipka i postolje nalaze na samoj sredini i time otežavaju organizaciju bašte zbog postojanja stolova i stolica nad kojima je potrebno napraviti hlad. 

Viseći sa podesivim nagibom (viseći ,,banana“ suncobran)

Ono što ovaj model razlikuje od prethodnog je taj što se njime obezbeđuje maksimalna iskorišćenost natkrivenog prostora jer se nosač nalazi izvan pokrivenog dela. Suncobrani za kafiće obično su iz ove grupe modela jer omogućavaju da se prostor dobro organizuje i iskoristi. Prečnik im je obično oko tri metra, a visina može biti podesiva kao i nagib. 

Iako postoji postolje na koje se naslanjaju dve ukrštene poluge potrebno je dodatno ga pričvrstiti radi osiguranja veće stabilnosti. To možete uraditi tako što ćete podlogu ušrafiti ili je jednostavno otežati nekim kamenom ili sličnim teretom. 

Najnoviji modeli koji poseduju UV zaštitu

Ovaj model izgleda tako što se iznad glavnog dela nalazi jedan manji, poput kišobrana (i rotira se ka spolja i ka unutra). On predstavlja ventil koji se otvara po potrebi i osigurava da ne dođe do prevrtanja pod uticajem jačih vetrova. Zubci ovog modela napravljeni su od tekstilnog vlakna – fiberglasa debiljine oko 6 milimetara. Dok je glavna cev napravljena od aluminijuma i na sredini ima mogućnost preklapanja u zeljenom smeru. 

Postolja za suncobrane za kafiće

Retko kada kupljeni suncobrani za kafiće dolaze u pakovanju zajedno sa postoljem. Zato svaki ugostitelj mora da obezbedi dodatnu sigurnost, kako ne bi posle duplo više plaćao nastalu štetu. 

Stabilizatorska ploča postolja može se naći u svim radnjama gde se kupuju i suncobrani za kafiće. Neki se za ovu opciju odlučuju i kao meru predostrožnosti i osiguranja da ne dođu u neprijatnu situaciju da se desi nezgoda koja će uticati na raspoloženje gostiju. 

Personalizovani kao odličan marketinški trik

Za koji god model da se odlučite imaćete mogućnost kod nekih štamparija da na platnima odštampate i svoj logo ili slogan. Neki proizvođači se čak bave i izradom i štampom. Pored toga što će štititi vaše goste od sunca ili kiše, učiniće vaše bašte kafića savršenim i orignalnim mestom za opuštanjem. U letnjim sezonama ovo je veoma popularan marketinški potez koji se na našem tržištu koristi godinama unazad. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget