Turistički vodič: Sve što morate posetiti tokom leta u Beogradu

apartmani beograd

Svim turistima su potrebne neke smernice i saveti, bez obzira da li su iz iste zemlje ili su došli iz susedstva, nekih daljih krajeva i tako dalje. Posebno su saveti od velike važnosti kada se posećuje neki veći grad, jer ono što je u njemu potrebno jesu plan i dobra organizacija kako bi se postiglo sve ono što ste stavili na svoj spisak želja za videti i posetiti.

Sve to važi i za one koji ponovo ili po prvi put posećuju srpsku prestonicu, Beograd, koji u svakom trenutku nudi veliki broj zanimljivih sadržaja iz različitih sfera. Međutim, leto u Beogradu je posebno, pa evo šta je to šta kao turista ne biste smeli da propustite u letnjem periodu kada se nađete u srpskoj prestonici.

Apartmani Beograd

Pre svih tih saveta i predloga, da nađete ono najvažnije, a to je smeštaj, što nije tako teško, jer apartmani Beograd imaju zaista mnogo različitih ponuda. Apartmani Beograd nalaze se svuda po gradu, po različitim naseljima, po različitim cenama, pa je sigurno da ćete uvek naći nešto povoljno u delu grada koji vam najviše odgovara u određenom trenutku. Najlakši način jeste da u internet pretraživačima ukucate npr: “apartmani Beograd centar“, a sve ostalo je samo stvar vašeg odabira i želja.

Poseta Beer fest-u

Jedno od odličnih dešavanja u srpskoj prestonici svakog leta već nekoliko godina unazad, dešavanje koje privuče veliki broj stranih turista i posetilaca, ali i veliki broj posetilaca iz ostalih srpskih gradova, jeste upravo Beer fest. Festival mnogobrojnih piva koja nam dolaze iz velikog broja zemalja, koncerti do jutra velikih rok zvezda stare rok scene, ali i brojnih mlađih i novijih izvođača, koncerti svetski poznatih pevača i grupa, a uz sve to, besplatan ulaz i veoma niske cene, kako piva, tako i hrane, čine ovaj festival jednim od onih koji nikako ne smete propustiti u životu.

Belef

Beogradski letnji festival – Belef, jedno je od dešavanja tokom leta koje najpre jedva dočekaju brojni Beograđani, pa onda i svi oni koji ga turistički ili bilo kako drugo posećuju. Nekoliko dana ovog kulturnog dešavanja obiluje brojnim pozorišnim predstavama, koncertima, koji zaista zadivljuju publiku iz godine u godinu, a osim toga, sve se dešava u bližem centru grada, na nekoliko lokacija, uz ulaznice koje su besplatne ili sa cenom koja je zaista svakom pristupačna. Ukoliko volite da vidite kako ovakve organizacije funkcionišu u nekim  drugim gradovima, kako se kultura promoviše, onda je Belef jedan od veoma primamljivih predloga za vas.

Poseta Narodnom muzeju

Nakon rekonstrukcije i radova na koje se čekalo 15 godina, Narodni muzej je ponovo otvoren ove godine, što je izazvalo ogromno oduševljenje u zemlji, ali i šire. Uz male cene karte, brojne popuste, Narodni muzej vam svakog dana pruža stalnu postavku na čak tri sprata, dok većinom imaju i tematske postavke koje su izdvojene. Kroz antičko doba, pa sve do srednjeg veka, preko perioda različitih kulturnih i umetničkih uspona i padova, pa sve do novijih vremena, tri sprata Narodnog muzeja će vam samo u jednom danu prikazati celokupni razvoj čovečanstva kroz kulturni i umetnički put kojim je išlo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget