Trikovi za besprekoran izgled u zrelim godinama

Zrele godine su godine kada konačno možemo da se osećamo ostvarenim osobama i da umesto na postizanju širih životnih ciljeva, radimo na sebi. Nega lica i tela sastavni su elementi ovoga. Ipak, prevencija znakova starenja osnova je lepog izgleda u zrelim godinama i u slučaju da je ona izostala, često je u besprekoran izgled potrebno uložiti mnogo vremena i upornosti i informisati se o najboljim mogućim tretmanima.

Obnavljanje kože

Do tridesete godine ničega važnog u našoj koži ne manjka. Hijaluron i kolagen neometano rade na hidrataciji i elastičnosti našeg lica i tela i gotovo da ih samo štetni UV zraci mogu omesti. Kada zađemo u zrele godine, štetni uticaji okoline suočavaju se sa ćelijama koje gube na snazi da se odbrane i zbog toga je važno konstantno podsticati zdrave procese obnavljanja. Osim kozmetičkih sredstava, odličan način da obnovimo i podmladimo ćelije kože je mezoterapija. Mezorerapijski kokteli u našu kožu ubrizgavaju minerale, vitamine i druge značajne sastojke čineći je elastičnom, sjajnijom i konturisanijom.

Hidratacija

Hidratacija je još jedan od procesa kojima je neophodno baviti se gotovo svakodnevno u zrelim godinama. Ona se postiže na više načina. Veoma je važno pravilno se hraniti i unositi velike količine vode na dnevnom nivou jer nam to omogućava hidrataciju iznutra. Ipak, procesi hidratacije ćelija moraju se pospešiti i spolja, a načini za to su kreme i serumi koji sadrže hijaluron i sastojke poput aloe vere i prirodna ulja koja sprečavaju isušivanje kože. Osim kozmetičkih sredstava koji mogu pospešiti hidrataciju, najefikasniji način za njeno postizanje je ubrizgavanje hijaluronskih filera koji vezuju za sebe atome vode i utiču na naredni važan trik za besprekoran izgled – konturisanje.

Konturisanje

Konturisanje lica i usana hijaluronskim filerima jedan su od najboljih trikova za osvežavanje izgleda i isticanje onoga što je najlepše na našem licu. Hijaluronski fileri ubrizgavaju se u kožu mikroiglicama i ova procedura, zahvaljujući anestetskim kremama gotovo bezbolno rezultira poboljšanjem tonusa kože lica i usana, povećanjem volumena usana, i blagim liftingom jagodica. Osim toga ona se odražava na smanjenje vidljivosti bora. Osim korišćenja ovog modernog tretmana, lice se za mladalački izgled može konturisati i pametnom upotrebom šminke i hajlajtera.

Šminka i Frizura

Tajna mladalačkog izgleda u zrelim godinama leži u minimalizmu. Kada pređete 30 godina, manje je zauvek više. Lice opterećeno šminkom i začepljene pore nikada neće učiniti da izgledamo mlađe. Ono što će sa druge strane poboljšati naš izgled je korišćenje šminke za naglašavanje onih karakteristika koje nas prirodno čine lepima. Ukoliko ističete usne, nemojte naglašavati oči, i obrnuto – ukoliko želite da naglasite oči, usne namažite karminom neke diskretne boje. Neka vaša šminka uvek bude u skladu sa dobom dana i odećom koju nosite. Ukoliko ste raspoloženi za sportski izgled nekog dana, zaobiđite crveni ruž i tešku šminku na očima, a ukoliko nosite večernju haljinu, dajte svom izgledu dodatnu dozu elegancije profesionalnim šminkanjem. Frizura je takođe često odgovorna za to što ponekad izgledamo starije nego što želimo – primarno jer i kosa sa godinama gubi elastičnost i sjaj. Zbog toga je važno mnogo pažnje posvetiti nezi kose, uvesti u redovnu upotrebu korišćenje hranljivih maski za kosu i odabrati boju kose koja je najpribližnija našoj prirodnoj, ukoliko imamo problem sa sedim vlasima.

Odevanje

Ukoliko ne želite da izgledate staro, i vaš izbor odeće treba da reflektuje to. Ovo naravno ne znači da treba da na posao odete u mini suknji. Odabir odeće koja priliči vašim godinama treba da bude takav da prikrije sve nedostatke na koži a da naglasi ono što je lepo. Jarke boje deluju kao eliksir mladosti i u njima ćete ivek izgledati življe, a pastelni i svetli tonovi takođe mogu doprineti vašem stilu. Izbegavajte hladne i tamne boje.

Jako je važno voleti sebe i prihvatiti starenje kao neminovan proces, ali i ulagati u svoj izgled tokom celog svog života. Tek kada postignemo savršen balans ova dva postaćemo zadovoljni sobom i zračićemo samopouzdanjem i u svojim zrelim godinama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget