Tricikli za decu su omiljeni sportski rekviziti i za bebironce i za njihove starije drugare

Kada pomislimo na tricikl u glavi su nam mališani koji jure po parkiću sa svojim drugarima. Njima je tricikl zapravo omiljeni bicikl, samo sa jednim točkom više koji je tu da bi im dao stabilnost i sigurnost prilikom vožnje. No, u novije vreme tricikli postaju multifunkcionalna prevozna sredstva koje mogu da koriste i male bebe pa zato ako tražite kvalitetan poklon za mamu i bebu, tricikl guralica može biti pravo rešenje.

Tricikl guralica je mamina desna ruka

Modeli tricikla guralice namenjeni su bebama od devetog meseca života pa sve do pete godine. U prvoj godini bebinog života funkcionišu kao kolica za bebe. Imaju sve neophodno, poput podešavajućeg sedišta, često i rotirajućeg, tende, korpe za odlaganje stvari. Sa njima onaj ko čuva bebu može u svaku šetnju, kupovinu, parkić. Dete uživa dok stariji upravlja triciklom sve dok ono dovoljno ne poraste i osamostali se.

Klasični tricikli za decu su dostupni svima

Nekome je bitan brend, nekome materijal od kojeg je napravljen, a nekome samo estetski momenat. Ono na šta treba obratiti pažnju kada su u pitanju tricikli za decu su sertifikati koji garantuju sigurnost upotrebe bilo da su u pitanju modeli napravljeni od plastike ili oni od metala. Klasični triickli su najprostiji modeli, ali sasvim dovoljni da zadovolje sve potrebe deteta uzrasta kome su namenjene. Nemaju tendu, niti podešavajuće sedište, ali trogodišnjacima to i nije potrebno, oni su već dovoljno veliki da samostalno voze tricikl pripremajući se tako i za vožnju bicikla.

Dozvolite mališanima da sami stiliziju svoj tricikl

Ukoliko su u porodici svi članovi fizički aktivni i često se voze bicikli i dete će doživeti svoj tricikl kao najbolji model ikada. Ako već nema zvonce nabavite mu jedno, osećaće se važnim. Zvonca kupujete u prodavnici biciklističke opreme, a nalepnice sa omiljenim crtanim junacima koje takođe mogu da oplemene tricikl u bilo kojoj knjižari. Nabavite i držač za flašicu, možda i štitnike za ruke i kacigu više kao pripremu za pravilno ponašanje u saobraćaju nego potrebe da imaju i ova pomagala.

Tricikli za decu, cene od par hiljada dinara pa naviše

Najskuplji tricikli za decu su multifunkcionalna rešenja koja, zahvaljujući svojim perfomansama koštaju preko deset hiljada dinara. U zavisnosti od proizvođača, dužine upotrebe, kilograma nosivosti na koja su deklarisana, zavisiće i cena. Oni najjeftini i najprodavaniji modeli namenjeni trogodišnjacima koštaju između tri i šest hiljada dinara te verujemo da su većini i dostupni. Za tricikle ne morate čekati neku posebnu priliku, iako su dobar poklon za rođendan ili neki od praznika, ali sa dolaskom sunčanih i toplih dana decu treba usmeravati što više na fizičke aktivnosti i provođenje vremena u prirodi. Budite sigurni da će im tricikl biti “omiljeni drug” u parkiću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget