Tapete za spavaću sobu

Tapete su se vratile u velikom stilu u centar pažnje svih koji uređuju domove. Danas postoji ogroman izbor tapeta različitih stilova, boja, dezena i materijala. Najpopularnije tapete su one od flisa zbog svoje očigledne finoće.

Lepe tapete imaju moć da preoblikuju i osveže svaki prostor. Kada je reč o uređenju spavaće sobe, može se reći da su tapete njen neizostavni deo. Na lak i jednostavan način možete u neutralan i jednoličan ambijent uneti boje i živost, naročito ako izborom drugih detalja ispratite boje i dezen tapeta. Može se reći da su u modernom opremanju enterijera tapete kec iz rukava koji daje vizuelni identitet spavaćoj sobi.

Kako izabrati tapete za spavaću sobu?

Biranje tapeta za spavaću sobu može da bude nezgodan posao ako u glavi nemate određeni stil ili efekat koji želite da postignete. U tom smislu vam može pomoći Pinterest sa ogromnim brojem fotografija, različitih stilova i ideja za upotrebu tapeta. Pre konačnog izbora tapeta konsultujte ostale ukućane da se kasnije ne bi desilo da ih boja na izabranim tapetama posebno iritira. Ne morate da koristite samo jedan dezen tapeta, ali je bitno da se stilski uklapaju. Prvo treba izabrati šta ćete sve obložiti tapetama. Da li će to biti jedan zid, svi zidovi ili delovi nameštaja. Tapete, pored ukrašavanja zidova, možete iskoristiti da uredite unutrašnjost ormana, ram za slike ili vrata od sobe. Pri izboru tapeta dolazi do izražaja lični ukus, kao i sposobnost uklapanja elemenata enterijera. Ukoliko uložite novac u dobre tapete i dobro ih uklopite u enterijer, ubrzo ćete uvideti da je to vaša najbolja kupovina u toku renoviranja.

Trikovi za efektan izgled tapeta

Pruge prostor čine širim i dužim, ali mogu da budu faktor iznenađenja kada ih postavite u različitim smerovima. Iza kreveta (iza uzglavlja) možete postaviti tapete sa vrlo upečatljivim dezenom, na primer sa izraženim retro ornamentima u bordo boji. Time soba dobija fokus i vedar izgled. Uklapanjem boja i dezena luksuznih tapeta, kućnog tekstila (jastučnica, prekrivača, zavesa, prostirki) i efektne rasvete možete dobiti vrlo efektan enterijer nalik onim u poznatim hotelima. Prostor za tapete možete ograničiti interesantnim starim ramom velikog formata. Takve ramove možete naći vrlo jeftino na pijacama, ali i u radionicama za uramljivanje. Stari ram prethodno očistite i prefarbajte bojom za stolariju ili auto lakom, ukoliko želite srebrnu ili zlatnu boju. Ukoliko želite glamurozan izgled spavaće sobe na plafon zalepite tapete sa crvenim, bordo ili tamno zelenim ornamentima. Ukoliko se u spavaćoj sobi nalazi radni sto odvojite ga vizuelno od spavaćeg dela sobe tapetama sa apstraktnim dezenom. U spavaću sobu sa neutralnim nameštajem u beloj ili bež boji dodajte tapete sa krupnim cvetnim dezenom, a zatim probajte da taj dezen izimitirate na jastučnicama. Kombinovanje tapeta različitog dezena može da bude pun pogodak. Izaberite zid koji ćete akcentovati pačvork metodom sa odabranim tapetama. Računajte da vam u tom slučaju treba najmanje 6 različitih vrsta kompatibilnih tapeta na kojima nema više od dve boje. Ako želite da vaša spavaća soba ostavlja utisak kraljevske prefinjenosti i stila kombinujte tamno plavu, belu i zagasito žutu boju na dezenu tapeta i u bojama na prekrivaču za krevet, tepihu i drugim stvarima.

Ukoliko ste se odlučili da zidove svoje spavaće sobe obložite modernim i kvalitetnim tapetama, D art collection je mesto za vas. Pored velikog izbora najfinijih tapeta pružamo i besplatne savete u vezi kombinovanja, lepljenja i održavanja tapeta. Za sve informacije pozovite telefon: +381 69 690 610.

 

Maja Mijajlović

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget