Stvari koje morate da uradite za svoje zdravlje

Iako je 21. vek, iako se mnogo govori svuda o tome koliko je bitna prevencija za bilo koju bolest, bilo koje zdravstveno stanje, nikada nije dovoljno i nikada nije dosta govoriti o svemu tome. Koliko god možete da uradite za sebe i svoje zdravlje preventivom koju preporučuju medicinski radnici, uvek postoje još one neke stvari koje na svakodnevnom nivou donose vašem organizmu dobro stanje i još bolji osećaj. Evo samo nekih od sitnica koje su pravi izbor za vaše zdravlje.

Fizička aktivnost

Na prvom mestu, jedna od najvažnijih stvari svakako jeste fizička aktivnost. Nebitno da li vodite računa o svojoj ishrani u svakom momentu ili ne, konzumirate zdrave namirnice ili se nekad “ogrešite” sa nečim masnim, ne toliko preporučljivim, ako niste fizički aktivni, onda vam samo ishrana ne može mnogo pomoći.

Naravno, fizička aktivnost ne podrazumeva naporne treninge, posećivanje teretane nekoliko puta nedeljno, već i svakodnevna šetnja od pola sata do 45 minuta, koja je od velikog značaja za zdrave krvne sudove i za zdravo srce. Šta god da radite, fizičku aktivnost ne smete da zaobiđete, jer je to ono što vam daje mogućnost za kvalitetan i zdrav život.

Zdrava ishrana

Kada ste redovni u pitanju fizičke aktivnosti, najbolje je da to ukombinujete sa zdravim načinom ishrane. Naravno, ne morate da se opredelite da u svakom momentu brinete da je zdrava ishrana u potpunosti, možete uvek i da pojedete ono što nije toliko zdravo, možete da jedete I beli hleb, belo brašno, slatkiše, ali je važno da ne preterujete ni u čemu od toga, već da u konzumiranju svega imate meru.

Na ovaj način štitite svaki svoj organ, organizam u potpunosti, budući da je konzumiranje nezdrave hrane jedan od najvećih neprijatelja zdravlju.

Filteri za vodu

Voda je najvažnija u celom ovom procesu zdravog života i prevencije, odnosno, svega onoga šta može da se uradi za dugoročno zdravlje organizma. Oko 2 litra vode je potrebno svakodnevno da biste bili zdravi, što odmah govori o činjenici koliko je važno da voda koju konzumirate mora da bude zdrava i sasvim ispravna. Filteri za vodu su u tom slučaju nešto što je potrebno svakom domaćinstvu. Filteri za vodu Doulton su svakako za preporuku.

Najpre, filteri za vodu prečišćuju vodu od svih nečistoća, od svih štetnih materija, bakterija, uklanjaju olovo iz vode, te je čine potpuno zdravom kako za piće, tako i za spremanje hrane i svega ostaloga. Filteri za vodu osim što prečišćuju vodu, čine njen ukus i miris lepšim i boljim, zbog čega će vam njeno konzumiranje prijati još više.

Najbitnije od svega jeste to da su filteri za vodu sasvim bezbedni, te ni na koji način ne mogu da vam naškode, osim da vam koriste. Uz sve to, filteri za vodu su I ekonomičnu, jer ukoliko ste jedni od onih koji redovno kupuju flaširanu vodu za dom i van njega, onda će vam ovi filteri i te kako značiti, jer ne morate više brinuti o ispravnosti vode sa vaše česme.

Redovne kontrole

I na samom kraju, ono ipak najvažnije, šta nikako ne smete da preskačete, a to su redovni godišnji pregledi koji će vam ukazati na to šta je to što imate usvojeno kao dobru naviku, te šta je potrebno da promenite, kako biste se osećali još bolje i kako biste bili još zdraviji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget