Šta vam je potrebno za uređenje bebinog kutka?

Gledajući brojne filmove, posebno iz američke produkcije, nekako se stiče utisak da svako novorođenče treba da ima svoju, odvojenu sobu.

Međutim, nekad zbog prostora, ali često zbog važne potrebe da beba bude pod nadzorom roditelja, soba se pretvara u bebin kutak u okviru roditeljske sobe, tj. spavaće sobe. Odredi se jedan deo koji će se urediti samo za bebu. Problem može da bude prostor, njegova veličina, ali istina je da bebi ne treba tako mnogo kada su prostor i enterijer u pitanju, već joj je najpotrebniji briga, ljubav i pažnja. A kada je uređenje bebinog kutka u pitanju, onda je tu spisak najpotrebnijeg.

Krevetac ili kolevka

Osnovno jeste ono gde će beba spavati. Iz praktičnih razloga se ne preporučuje da dete spava sa roditeljima, jer kada se već u prvim danima navikne na to, onda je sigurno da krevetac nikada neće ni zavoleti, što kasnije predstavlja ogromno opterećenje za san i odmor roditelja.

Važno je da krevetac bude udoban i prijatan za bebu, ali i da bude bezbedan za njeno meškoljenje i okretanje koje dolazi kasnije kako beba raste. Bilo da je krevetac ili kolevka, vodite računa o te dve stvari i to će biti najvažnije.

Komoda za bebe

Za dobro funkcionisanje sa bebom je od presudnog značaja to da sve bude praktično, te da nema ničega suvišnog. Veoma praktična je komoda za bebine stvari, jer predstavlja komad nameštaja koji sve potrebno drži na jednom mestu, a pored toga, odlično je rešenje za sve manje stanove i sobe. Komoda za bebe je visine koja odgovara za prepovijanje i kupanje deteta bez povijanja i savijanja u leđima, jer ona ima podlogu koja je namenjena za to, pa dete možete u sobi i kupati i presvlačiti. Donje police služe za smeštanje bebine garderobe, ostalih potrepština kaao što su pokrivači, čebići, paamučne pelene…

Osim toga, komoda za bebe se može pronaći i sa dodatnim, manjim policama sa strane, ali i iznad, koje se postavljaju na zidu, koje su jako praktične za smeštanje bebine kozmetike, igračaka, pelena i svega onoga što je takođe potrebno u svakom trenutku. Kasnije, svaka komoda za pelene može da se pretvori u najjednostavniju komoda sa policama ili fiokama, i da se koristi kao standardni komad nameštaja u spavaćoj ili dečijoj sobi.

Stolica-ljuljaška

I sad, dok će većina pomisliti da je ljuljaška namenjena bebi i njenom ležanju u njoj, kako bi se na određeni period smirila i uživala ili kako bi se u njoj uspavala, mislimo na stolicu-ljuljašku koja je namenjena starijima. Bebe zahtevaju često nošenje, ljuljuškanje, kako bi se uspavale ili jednostavno odmarale u roditeljskom naručju. Vremenom, bolovi u leđima postanu realnost. Ovakav tip stolice ili fotelje je od velike pomoći i najbolje ju je smestiti pored bebinog kreveca, ali se svakako može postaviti i bilo gde. Biće vam olakšano da sedite pored kreveca kada za to ima potrebe, da uzmete svoju bebu i da se lagano ljuljate u stolici, što će i bebu smiriti i uspavati, a vama neće predstavljati ogroman pritisak na sama leđa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget