Šta se najviše polaže u beogradskim auto školama?

Auto škole se ne bave samo pripremanjem za polaganje vozačkog ispita za automobile, odnosno, ne bave se samo B kategorijom, kao najtraženijom, već pored nje ima još nekoliko kategorija. Te kategorije su namenjene za motocikle, preko četvorocikli, pa sve do kategorija koje obuhvataju kamione i autobuse, odnosno, vozila sa priključnim vozilom.

Nisu nikome neophodne sve kategorije, pa zato i postoji velika mogućnost odabira, tačnije, na Vama je da odaberete šta želite. Ono što je podrazumevano i što svako mora da polaže to je kategorija tzv. malog motora i B kategorija, koja služi za sve tipove automobila. Auto skole Beograd nude polaganje za sledeće kategorije.

A kategorije u auto školama

Prva kategorija, koja se nakada zvala PSP je sada kategorija koja se odnosi na mopede i lake tricikle. Kako biste mogli da se upišete u ovu kategoriju neophodno je da imate 16 godina i ličnu kartu kako biste to i dokazali. Ova kategorija ide do 49 kubnih centimentara. Pored ove osnovne kategorije tu su još 3 kategorije koje spadaju u A kategoriju, odnosno, o kojima ćete u auto školama učiti. Te kategorije su auto škole podelile po kubnim centimetrima ili po snagama njihovim motora.

Takođe, te kategorije iziskuju i određenu starosnu granicu, i polako se kreću od 17 navršenih godina pa naviše.

Ono što se najviše polaže u auto školama – B kategorije

Auto škole i njihove ponude su prepune ponudama za B kategoriju. Za nju je neophodno da imate 16 godina i da ste položili onaj osnovni prvi test za mali motor. Pored toga Vam je neophodno da imate lekarsko uverenje i naravno kao i uvek – ličnu kartu.

Kada napunite 17 godina imate pravo da se prijavite za teorijski i praktični deo vozačkog ispita. Dobro je poznato da ima 40 časova vožnje, a nešto je slično i kod teorijskog dela. Nijedan deo se ne sme zapostaviti, jer od toga zavisi zapravo kakav ćete vozač biti. Na auto školi je da Vam obezbedi najbolje moguće instruktore, kao i da Vas opskrbi savetima.

C i D kategorije

C i D kategorije u auto školama su prvenstveno namenjene za buduće profesionalne vozače, ili eventualno za one koji žele da sakupe većinu kategorija. C kategorije su auto škole podelile na nekoliko, i tu je podela izvršena po tonaži kamiona ili teretnog vozila. D kategorije su kategorije u vezi sa autobusima. Gradski vozači autobusa imaju položenu jednu od D kategorija. Auto škole su dodale slovo E uz određene kategorije, a to slovo E znači da vozila ima i priključno vozilo, opet do određene tonaže, ne može bilo šta i bilo koliko da se vezuje za vozilo. Za detaljnije informacije možete da pitate svoje instruktore, odnosno, prilikom odabira auto škole. Tamo ćete odmah moći da vidite i cenovnik usluga auto škole.

Nemojte da izbegavate bilo koji deo sa učenjem pravila saobraćaja, jer Vam nekad i neka sitnica može spasiti život. Uz to, neophodno je da se opredelite za iskusnog instruktora, koji će Vam objasniti i pojasniti čak i najsitnije korake u vožnji. Budite oprezni i pratite sve savete koje dobijate na teorijskim i praktičnim časovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget