Šta pripremiti za ekskurziju?

Bliži se dan kada vaše djete treba da krene na ekskurziju. Koliko njih hvata euforija da krenu na taj put toliko vas hvata nervoza oko pakovanja svega potrebnog i da nešto slučajno ne zaboravite. Kako bi vam ovo pakovanje lakše palo mogli biste da napišete listu potrebnih stvari, a mi vam možemo pomoći u tome šta ide na tu listu. Kofer, neseser, lekovi i rančevi za decu – pokrićemo sve to u ovom tekstu.

Pakovanje glavnog prtljaga

Kofer za vaše malo djete nikako ne treba da bude veliki već male ili srednje veličine. Ako imate, bilo bi dobro da taj kofer ima točkinje da ga vaše djete ne bi nosilo. Nakon što ste našli adekvatan kofer trebali bi da stavite neki znak na njega kako bi vaše djete znalo da je to njegov kofer. 

Napišite ime ili zalepite neku nalepnicu na vidljivom mestu kofera kako bi djete videlo i shvatilo da je to njegov kofer u slučaju da još neko ima isti. U kofer spakujte stvari po kategorijama kako bi vaše djete znalo tačno gde se šta nalazi. Majice na levu, a pantalone na desnu stranu. 

Neseseri

Pre nego što spakujete kofer, najpre spakujte neseser sa priborom za higijenu koji ćete nakon pakovanja staviti u poseban deo kofera, gde vaše djete može da ga dohvati. U neseser treba da spakujete pastu za zube, četkicu, dezodorans, šampon, sapun i neke dodatne stvari koje znate da vaše djete koristi. 

Pored pribora za ličnu higijenu u neseseru bi trebala da se nađe i zaravstvena knjižica, za svaki slučaj. Bitno je da uvek bude tu.

Lekovi

Ako vaše djete pije neku terapiju ili iz nekog razloga želite da ima neke određene lekove blizu sebe te lekove bi trebali da spakujete u posebnu kesu ili torbu i da date učiteljici ili razrednom starešini kako biste bili sigurni da djete redovno uzima neophodnu terapiju. 

 

Rančevi za djecu

Vrlo korisna stvar koju treba da pakujete za svaku ekskurziju na koju vaše djete ide jesu rancevi za djecu. Rančevi za djecu su mali i mogu da budu u autobusu sa vašim djetetom. U njega stavljate stvari koje će vaše djete koristiti u busu ili čim izađe iz njega. Tu treba da bude hrana za put, neke grickalice, maramice obične i vlažne, neka zabava za djete, knjiga, punjač za telefon i slušalice. 

Najbolje bi bilo da pustite djete da samo spakuje stvari koje će mu trebati u toku puta. Rančevi za decu su tu da u njih spakujete i rezervnu odeću za slučaj da se djete pokvasi ili isprlja u toku puta. U ranac možete da stavite i dodatne sitnice koje nisu mogle da stanu u kofer. 

Zaključak

Kada pakujete djete za ekskurziju vrlo je bitno da imate na umu da djetetu sve treba da bude na oku kako ne bi upadalo u paniku zato što nešto ne može da nađe. Možda biste mogli da slažete kofer po kombinacijama koje bi djete trebalo da oblači kako ne bi moralo da razmišlja šta se sa čime slaže. Isto, obeležite peškire vašeg djeteta koncem druge boje, mnogo će mu pomoći, a vi ćete dobiti vaše peškire nazad. U svakom slučaju, i ako nešto zaboravite tu je odrasla osoba, ili više njih, koje mogu pomoći vašem djetetu.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget