Šta ne bi trebalo da pakujete u kofere kada idete na duži put?

Putovanjima koja znače odmor i relaksaciju se i te kako radujemo i priželjkujemo ih uvek. Jedan deo pre samog putovanja ipak i ne volimo toliko, a i sami znate da se to odnosi na pakovanje. Ceo taj proces za nekoga zna da bude vrlo stresan. I obično ne mogu sve stvari da nam stanu u kofer i obično ne može da se zatvori i to nas jako pogađa. Deluje smešno, ali želimo sve stvari da ponesemo,  i u tom trenutku ne možemo da se odvojimo niti od jedne.

Kada vam kažemo koje stvari ne bi trebalo da nosite u koferu, onda vam možda bude lakše. Kada su u pitanju vaši najbolji koferi, sigurno ne želite da ih upropastite mirisom i flekama.

Hranu koja se lako kvari i hranu neprijatnog mirisa

Pre svega ne treba mešati hranu sa stvarima, sve i da je hrana zatvorena. A pogotovu ne treba nositi hranu koju ste na primer spremali upravo pre polaska na put. U redu je da ponesete određene konzervirane stvari, tačnije hranu, koja nije podložna promenama usled enormnih temperatura.

Drugi razlog zašto ne bi trebalo da nosite hranu, jeste sasvim logičan. Koliko kod vi tu hranu zatvorili i lepo upakovali, jednostavno, vaše stvari, možda ne sve, ali većina će sigurno početi da se oseća na tu hranu iz kofera. Dakle, poprimiće mirise.

Postoje takvi koferi koji nisu baš kvalitetni i to dodatno pogoršava situaciju. Ali postoje i oni i te kako kvalitetni koferi koji imaju posebne pregrade i koji imaju tu mogućnost da podelite hranu i garderobu i čiji proizvođači garantuju da do prenosa mirisa neće doći. U suprotnom, hranu bi trebalo da nosite u odvojenoj torbi.

Kafu nikako

Jasno je da mnogi od nas ne mogu bez kafe i da obično one naše ili turske kafe nema baš u svakom mestu, mi se obavezno odlučujemo da ponesemo kafu sa sobom. Međutim, mi vam savetujemo da kafu nikako ne stavite u kofer, jer bilo gde da je stavite, bilo kako da je upakujete, kafa ima veoma jak miris i sve vaše stvari, ali apsolutno sve će se osećati na kafu.

Ako želite dodatni posao, odnosno ako vam neće biti teško da sve to posle ponovo operete onda spakujte kafu u kofere. Kao i u prethodnom primeru, trebalo bi kafu da spakujete u drugu kesu, drugu torbu ili na primer drugi kofer, u kojem će se samo hrana nalaziti.

Laptop

I sami znate da vredne stvari nikako ne bi trebalo da držite u koferima. Međutim, pojedini tipovi laptopova su glomazni i jednostavno želimo da ih odložimo što dalje od sebe, jer nam je teško da ih vučemo stalno sa sobom. Zato su koferi u ovom slučaju idealno rešenje.

Međutim, postavlja se pitanje da li jesu idealno rešenje. Kada idete na kraći put i kada putujete kolima na primer, sasvim je u redu da laptop bude u koferu. Međutim, kada idete na dalek put i ne idete sopstvenim prevozom, onda definitivno laptop ne treba da držite u koferu.

Rizikujete pre svega da se ošteti, a na kraju rizikujete da vam neko ukrade, zameni ili izgubi kofer, a samim tim gubite mnogo više od samog laptopa. Zapravo gubite sve one informacije na njemu, a vaši lični podaci i sačuvane lozinke mogu da budu zloupotrebljeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget