Šta nakit govori o tebi?

Odličan aksesoar za privlačene pažnje, a ujedno još bolji način da se skrene pažnja sa neke druge stvari. Nakit često bude detalj zbog kojeg se razlikujete od drugih, a takođe zahvaljujući njemu uspevate i da prikrijete neke nepravilnosti koje možda imate. Za mnoge dame se može pretpostaviti kakve su upravo po nakitu koji nose. Kakav će utisak ostaviti zavisi od toga da li nose minđuše ili samo prsten ili ipak vole ogrlice i narukvice ili su dukati u prvom planu. Naime, za devojke koje nose samo diskretno prstenje moglo bi se reći da su odmerene, dok za one koje više nose narukvice smatra se da umesto njihovih reči govore dela i da su malo tajanstvene.

Dame koje obožavaju ogrlice najčešće nose dekolte i vole da istaknu taj deo tela, a za one devojke koji nose samo minđuše moglo bi se reći da vole da privuku pažnju, baš kao što je to slučaj sa damama koji su dukati omiljeni nakit. Minđuše najčešće biraju samouverene dame koje vole da se dokažu i koje su odvažne, a pritom i samopouzdane. Međutim, posebnu pažnju privlače različite veličine nakita, pa tako viseće minđuše neće ostaviti isti utisak na drugu osobu kao diskretni prsten, niti će upečatljiva ogrlica i dukati isto delovati kao unikatna narukvica.

Nakit za svaku priliku

Nakit se uglavnom bira na osnovu garderobe, prilike, ali i trenutnog osećanja. Koliko vam se puta desilo da ste zaboravile da imate neke lepe minđuše koje dugo niste nosile, jer vam se nisu u početku sviđale? Svima se to bar jednom desilo, a onda kada ste zaboravljeni nakit izvadile iz kutije shvatile ste da se odličnu uklapa u datu odevnu kombinaciju.

Za bisere se danas uglavnom odlučuju dame koje vole retro stil. Uglavnom pripradnice lepšeg pola koje se odluče za biserne ogrlice reklo bi se da su tradicionalne, ali bez obzira što vole klasične stvari za njih se može reći i da su veoma sofisticirane i otmene. I dukati i te kako privače pažnju kod drugih, ne zaboravite to!

Da bi ste se istakle i odudarale od drugih, onda su unikatni komadi nakita pravo rešenje. Naime, za sve one koje imaju deblji novčanik, a vole originalni i ručno napravljen nakit, onda je „handmade“ vaš siguran izbor. Dukati takođe, biseri, dijamanti ili već neko drago kamenje.

Unikat ili ne?

Bilo da je unikatni nakit u pitanju ili je reč o nekoj brendiranoj ogrlici, treba ukazati da slojevite ogrlice često privlače pažnju upravo zbog svoje neobičnosti. Osim dizajna ovakvog komada nakita, veoma je upečatljiv i način na koji se on nosi, da li se nosi uz dekolte ili ne.

Prema nekim istraživanjima, upečatljiv nakit jarkih boja najčešće nose dominantne dame koje žele da pokažu da su jake i da su uvek u centru pažnje. Takve osobe su načešće koncentrisane isključivo na sopstveni način i stil života i ne interesuju se mnogo šta će neko drugi da kaže o njima.

Posebne emocije izaziva nakit koji je nasleđen od majke ili bake. Starinski nakit kao što su dukati je posebno važan u porodicama u kojima se neguje tradicija, a osobe koje ga nose uglavnom su sentimnatlne i privržene porodici.

Na to kako će vam drugi videti zavisi i boja nakita koji nosite. Najčešće crvenu biraju sve one dame koje su otvorene, a roze boja u vezi je sa strasnom prirodom osobe. Zelena je simbol iskrenosti, plava podrazumeva saosećajnost, dok je žuta simbol optimizma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget