Šta hirurzi kažu za figuru peščanog sata?

Lepota je ideal koji se uglavnom vezuje za žene, koje se, moramo priznati, mnogo više brinu o svom izgledu od muškaraca. Svaka žena bi da popravi i nešto koriguje u svom izgledu.  Kad je o korekcijama reč, mnoge će se prvo odlučiti za silikone u grudima kojima će povećati grudi, zato što se često srećemo sa mišljenjem da su privlačnije žene bujnih grudi i da njima ne manjka samopouzdanje. Iako korekcija grudi datira još od 60-ih godina prošlog veka, do skoro je ta korekcija bila tabu tema,  žene su se ustručavale da odu kod estetskog hirurga, a one koje su imale hrabrosti, uglavnom su krile da su ugradile implatante. Danas su žene odmakle dalje od nekadašnjih predrasuda, svoj san ostvaruju vrlo jednostavno i pouzdano uz usavršene tehnike ugradnje silikona. Dobra informisanost o tome kako se ugradjuju silikoni u grudima, kako izgleda tok operacije, koliko košta i kako izgleda oporavak, prvi su koraci do ostvarenja ovog sna. 

Saveti hirurga o silikonima u grudima

Razmišljanja o povećanju grudi treba da su u skladu sa estetskim razlozima, prvenstveno je važno da se posle podizanja ili povećanja, grudi uklapaju u celokupni izgled pacijentkinje. Lepota ženskog tela je u proporcionalnosti, zato ne treba preterivati, nekada je dovoljno samo mala korekcija grudi da bi dekolte bio savršen. Prilikom korekcije grudi je veoma važna saradnja sa hirurgom, on je tu da sasluša želje, ali i da da svoje mišljenje koje treba da se uvaži kako bi rezultati korekcije bili zadovoljavajući. U skladu sa gradjom i oblikom grudi, hirurg na pregledu utvrdjuje koja korekcija je izvodljiva i odgovarajuća.

Kakvi će biti silikoni u grudima nije samo odluka pacijenta, već zajednička odluka hirurga i pacijenta.  Hirurzi će svakako savetovati silikone u grudima ukoliko pacijentkinja ima male grudi i želi da ih poveća, ukoliko je jedna dojka primetno manja od druge, smanjio se obim grudi nakon naglog mršavljenja ili trudnoća ili u slučaju rekonstrukcije grudi posle odstranjivanja jedne dojke. 

Nekoliko reči o silikonima

Pored izraza silikoni u grudima, često se u praksi sreću i nazivi implatanti, umeci ili proteze od silikonskih polimera. Pod kojim god nazivom da se nalaze, važi da su specijalno dizajnirani za grudi, da postoje u različitim oblicima i u različitim veličinama. Ono što najviše brine pacijentkinje je da ugradjeni silikon ne iscuri. Ovo je zabluda zbog toga što implatant ima trostruku silikonsku membranu i nemoguće je da iscuri. Na oblik implatanta treba obratiti posebnu pažnju, postoje u dva oblika: okrugli i anatomski. Okrugli implatanti su dostupni u nekoliko različitih profila, postoji niski, srednji i visoki profil.

Anatomski implatanti imitiraju oblik grudi, to znači da je širi donji deo i da se sužavaju ka bradavici, pa imaju oblik suze u preseku. Anatomski implatanti su manje upadljivi i niko neće posumnjati da grudi nisu prave. Prirodna dojka nije okrugla, zato okrugli implatanti deluju neprirodnije od anatomskih, posebno ukoliko su visoko postavljeni, naravno da su onda i primetni. Bez obzira da li su anatomski ili okrugli, žena i posle ugradnje silikona u grudi treba da nosi grudnjak, da se ne bi opustili ili pomerili, sila zemljine teže je neumoljiva. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget