Slavski meni – domaća kuhinja ili ketering?

Slavski kolač, srpsko predjelo od nekoliko vrsta sušenog mesa i domaćeg sira i papričice, kajmak, ruska salata, sarme, kiseli kupus, pasulj, čorba, pečenje su sastavni deo slavske trpeze. Oni koji spremaju u poslednje vreme vrlo često eksperimentišu sa hranom, tako da pored klasičnog menija, na trpezi se nalaze i razne slane torte, slani rolati, specifične salate i slično. I sami znate da je za spremanje ovako bogate trpeze potrebno mnogo dana i mnogo truda.

Trudeći se da isprate korak sa modernim dobom, određene domaćice i domaćini se odlučuju da hranu za slavu naruče i sebe liše stresa, brige i preteranog razmišljanja. U svakom slučaju ne treba nekoga osuđivati ukoliko se odluči na ovaj korak, jer gostoprimstvo se ne svodi samo na domaću kuhinju.

Ako nemate vremena i ne želite stres – naručite hranu

Pojedini domaćini, a u većem broju domaćice uživaju u spremanju ukusne hrane za slave. Međutim, za pojedine sve ovo može predstavljati stres, zatim se javlja i strah da nešto ne ispadne kako treba. Konstantno može postojati briga hoće li biti dovoljno sastojaka, da li će sve biti spremljeno na vreme. Zato, neće biti strašno ukoliko naručite ketering, jer to može značiti da isto želite najbolje za svoje goste, baš kao što to žele i oni koji samostalno spremaju. Firme koje se bave keteringom tačno mogu proceniti koliko će vam hrane biti dovoljno, jer imaju iskustva u tome, tako da ni o tome ne morate da brinete.

Pokušajte da učinite spremanje interesantnim

Ako se i pored vaše nezainteresovanosti i straha ipak odlučite da spremate, onda najpre treba da utičete na sebe da vam se promeni raspoloženje. Ceo proces od pripreme, preko nabavke svih sastojaka i do konačnog pravljenja nekada može da bude vrlo interesantan i da zbliži ukućane. Unesite neke promene, izaberite onu hranu koju nikada niste do sada spremali i onda ćete na taj način pred sebe staviti izazov i potruditi se da to ispadne kako treba, a na stres ćete u tom trenutku zaboraviti.

Deo spremite, deo naručite

Ako ipak ne možete da se odlučite da li ćete spremati hranu ili naručiti ketering, onda vam predlažemo da izaberete i jedno i drugo. Naime, porodice se uglavnom odlučuju da se oko određenih vrsta jela potrude i spreme ih, dok će neka druga naručiti. Ketering pruža tu uslugu da možete da birate šta i koliko čega želite, tako da će vam to znatno olakšati posao, a samim tim niste ograničeni. Ukoliko ste na primer poznati po tome da pravite dobre sarme, onda nemojte rizikovati, već udovoljite vašim gostima i napravite ih sami. Jedno ili dva jela vam neće oduzeti mnogo vremena, ostali će to znati da cene i uživaće u domaćem ukusu. Ketering uslugu možete iskoristiti za sva ostala jela, a nekada gosti i neće primetiti da niste vi spremali. U tim slučajevima znate da ste odabrali odličan ketering.

Domaće a naručeno – može i tako

Verovatno kada se kaže ketering obično pomislite na hladna predjela, savršeno dekorisane slane tortice, kanape i slično. Međutim sam pojam ketering obuhvata mnogo više, a to znači da postoje firme koje se bave keteringom i koje nude odlično spremljenu domaću hranu. Sve ono po čemu se jedna slavska trpeza prepoznaje imate u njihovoj ponudi. Važno je samo da nađete i utvrdite koji ketering je najbolji i onda zaista nemate razloga za brigu. Ukoliko je firma koja se bavi keteringom profesionalna vaši gosti neće primetiti razliku i otići će kući punog stomaka, u potupnosti zadovoljni onim što su probali kod vas.

Izvor: BNB – ketering Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget