Skriveni kutak samo za mene

Beograd je grad koji ne prestaje da iznenađuje čak i one koji u njemu čitav život žive. Ne samo što je pun skrivenih kutaka i niša, već se stalno menja i raste, razvija i gradi.

Ko želi da se u njemu nađe, makar i na trenutak, ima pregršt izbora pred sobom. Od ekskluzivnih hotela i jeftinih apartmana u Beogradu, do okolnih salaša ili spa centara, preko naravno omiljenog smeštaja kod prijatelja ili rodbine, uz toliko opcija, ne postoje izgovori da se Beograd nađe na vašem spisku putovanja, zabave i provoda.

Šta je ono što čini Beograd beskrajno mističnim i privlačnim za sve generacije?

Pre svega, Beograd je grad koji predstavlja spoj najrazličitijih i najšarolikijih stilova. Njegov duh i energija predstavljaju beskrajni miks turskog nasleđa, rimske tradicije, narodnih motiva, a sve više i ultra modernog, elegantnog, raskošnog, građevina čistih linija i staklenih površina. Svakako da dan u Beogradu svakome može da ponudi nešto, iako je normalno da ne može svakome sve da se dopada.

Beograd grad zabave i provoda

Beograd je ultimativni grad zabave i provoda i ne zovu ga u poslednje vreme bez razloga Berlinom Istočne Evrope. Beogradski splavovi su postali nadaleko poznati i privlače turiste iz čitavog sveta. Zato ne iznenađuje činjenica da se ovih dana na ulicama Beograda može čuti sve više raznih jezika, da se mogu sresti ljudi svih nacija, boja i porekla, ali i uzrasta i interesovanja. Sigurno ste primetili brojne ture koje kreću od čuvenog ,,Konja“ ili ,,Sata“, sa slušalicama i vodičima koji kao da i nas koji u Beogradu živimo podsećaju na sve to što uzimamo zdravo za gotovo, a prvo je bogatstvo. Ili ste primetili glasan smeh koji sopire iz Savamale, iz Skadarlije ili sa splavova, iz sve brojnijih barova, iz sve šarolikijih i modernijih, skoro umetnički dizajniranih lokala. Svi traže svoj poseban ugao, specifikum i način da se istaknu u moru konkurencije. Pa ipak, u Beogradu ima mesta za sve. I mejnstrim i subkulture su dobrodošle, te nakon višedecenijske izolacije konačno polako dobar glas nadvladava onaj loš.

Beograd je takođe i prepoznatljiv grad gastronomije i hedonizma, pa nas ne čudi činjenica da mnogi dolaze upravo zbog relativno povoljne ponude hrane i pića, ali definitivno izvanredne ponude ukusa i kuhinja. Od tradicionalnih kuhinja, do internacionalnih, preko japanske kuhinje, vijetnamske i kineske, grčke i španske, argentinske i naravno-italijanske, ponuda se samo širi, a svima koji se nađu u ovomživahnom gradu ostaje samo da biraju kuda će i kada, ali i kako.

Stan na dan u Beogradu

Ne možemo reći da je život u bilo kojoj prestonici jeftin, ali može se zaista pronaći sve za povoljnu cenu. Možete odlično proći ako želite odmor, ako tražite stan na dan, ako vam treba frizer ili lekar, ako dolazite turistički, iz zdravstvenih razloga, recimo veoma je popularan dentalni turizam u poslednje vreme, ako dolazite na neki od mnogobrojnih festivala, ili pak poslom, nije više teško naći idealno rešenje.

Ono što važi uvek i svuda jeste jednostavna istina – Beograd je grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Grad za svakoga. Grad oronulih fasada i blještavih zdanja, širokih parkova i njegovih smirujućih reka. Grad u kome je teško biti sam, ali i lako izgubiti se u masi, u kome je sve na dohvat ruke, a tako komplikovano. U kojem je sve moguće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget