Serumi za lice i korejska kozmetika

Ideal lepote azijskih žena je polazni motiv onim damama koje su odlučile da njihovo lice krasi korejska kozmetika. Iako se sastoji iz čak 10 koraka, tzv. korejska rutina je dostigla ogromnu popularnost u poslednje vreme. Zbog toga i ne čudi što je prodaja korejske kozmetike u velikoj ekspanziji.

 Razlozi za to su višestruki. Ovi preparati su vrlo blagi za kožu, tako da ne izazivaju nikakve iritacije. Takođe, zavidna je stopa njihove učinkovitosti jer je koncentracija aktivnih supstanci poprilično velika. 

Dok se na zapadu najveća pažnja pridaje prikrivanju šminkom svih nesavršenosti na licu, azijske pripadnice lepšeg pola akcenat stavljaju na negu kože. Njihova parola je da je samo zdrava koža lepa koža, tako da im je pažnja usmerena na njeno pravilno čišćenje, hidrataciju, ishranu i zaštitu. 

Istražili smo za vas koji je jedan od bitnijih koraka korejske rutine. To je postupak koji ne bi trebalo preskakati ako imate određene nepravilnosti na koži lica. U pitanju je korišćenje seruma. Ukoliko uvedete serum u svoju svakodnevnicu, rešićete probleme vaše kože. Uz njih, tamne fleke, bore, crvenilo postaju ružna prošlost. Takođe, serumi pomažu koži da povrati izgubljenu elastičnost. Njihova efikasnost leži u visokom procentu hranljivih sastojaka. 

Kako izabrati serum?

Cilj seruma je da promeni nešto na koži. Oni su namenjeni nekom specifičnom problemu. Možete ga odabrati u odnosu na to šta vam je najvažnije u procesu nege i oporavka kože. U zavisnosti od toga, prodaja korejske kozmetike vam na raspolaganje stavlja serume koji su specijalizovani za različite namene, pa tako postoje oni za:

  1. fleke
  2. bore
  3. proširene pore
  4. hemijski piling
  5. umirenje crvenila
  6. anti-aging

 

Korejska kozmetika je otišla korak dalje, pa se u bogatom asortimanu može naći i serum-ampula, koja je jača od klasičnog seruma. 

Vrste seruma

Još jedna stvar koju treba da imate u vidu kada je odabir seruma u pitanju, jeste njegova tekstura. Serumi mogu biti:

  1. vodeni
  2. gelasti
  3. uljani 
  4. u vidu emulzije 

Korejska kozmetika online – izabrali smo za vas

Istražili smo koje sastojke sadrže serumi u zavisnosti od njihove uže specijalnosti. 

Prodaja korejske kozmetike obiluje serumima za hidrataciju, a hijaluronska kiselina u njihovom sastavu je imperativ. Za brzi oporavak dehidrirane i suve kože zaslužan je propolis. Zajedno sa vitaminima, biljnim ekstraktima, peptidima i kiselinama u niskim koncentracijama, ovi serumi na jednom mestu sadrže sve što je neophodno za hidrataciju vaše kože. Pošto oni mogu da dehidriraju kožu, neophodno je pratiti ih kremom, koja „zaključava“ aktivne supstance u koži. 

Budući da suvoj koži nedostaje masnoće, najbolje je tretirati je uljanim serumima. Idealni su za dehidrirane delove kože. Pogodni su za upotrebu zimi. Prvo se nanosi serum bogat materijama za hidrataciju, a nakon toga krema i/ili ulje preko.

Ukoliko želite da otklonite bore, prodaja korejske kozmetike vam nudi serume uz koje ćete biti u prilici da borama kažete zbogom. To su: vitamin C, peptidi, niacinamid, antioksidansi, epidermalni faktor rasta, adenozin i, glavni neprijatelj bora, puževa sluz. 

Cink, ulje čajnog drveta, niacinamid i salicilna kiselina su najefikasniji sastojci za proširene pore i kontrolu sebuma. 

Ukoliko vam je koža iritirana crvenilom, korejska kozmetika je našla rešenje. U tom slučaju, potražite serume koji sadrže: propolis, pantenol, pčelinji otrov, Aloe Vera. Pomoću njih ćete provereno umiriti kožu. 

Fleke na koži treba tretirati ekstraktom pirinča, sladića, bisera. Za takav serum obavezni su i niacinamid, AHA kiselina i koncentracija vitamina C. 

Najbolji serumi antioksidansi su oni koji sadrže: vitamin C, vitamin E, niacinamid, ekstrakt zelenog čaja, kao i mnoge druge biljne ekstrakte. 

Serumi u vidu emulzije su odlični za masnu kožu, a takođe su i savršena podloga za šminku.

Kako se koriste serumi?

Korejska kozmetika ima proizvode koji su vrlo jednostavni za upotrebu. Na prethodno očišćenu i pripremljenu kožu stavite male količine seruma. Serumi se nanose u zavisnosti od njihovog sastava. Oni na vodenoj bazi nanose se na lice nežnim utapkavanjem, uljani se utapkavaju prstima i dlanovima po licu, a serumi u spreju se prskaju na lice. 

Napomenućemo još da serume možete koristiti čak umesto dnevne kreme jer se brzo upijaju. Svakako, ukoliko želite da pojačate dejstvo seruma, možete preko njega staviti uobičajenu noćnu ili dnevnu kremu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2023
Tech Nerd theme designed by FixedWidget