Saveti za uređenje garsonjere

Garsonjere predstavljaju odličan izbor kada ste samac. Jedini problem kod garsonjera predstavlja ograničen prostor i zato morate sa puno pažnje da osmislite izbor nameštaja, veličinu kuhinje i kuhinjskih aparata i njihov raspored,  jer u malom prostoru morate da spavate, kuvate, gledate televiziju ili prosto se opustite uz čitanje omiljene knjige. Mali prostor uvek zahteva da im se posveti više pažnje i vremena u osmišljavanju dobrih ideja za  uređenje. U daljem tekstu pročitajte korisne savete i ideje kako da uredite svoju garsonjeru i od nje napravite komforan kutak za život.

Koristite policu umesto pregradnih zidova

Kada je u pitanju uređenje malog prostora obraćanje pažnje na svki detalj je ključan i bitan. Na taj način štedite na prostoru i vaš ambijent činite komotnijim i lepšim. Na primer, umesto da pregrađujete zidove da biste imali malo privatnosti kada vam dođu gosti, bolje razmislite o kupovini i postavljanju praktične police ili kliznog zida. Dovoljno velika polica sa knjigama može da predstavlja odlično rešenje i posluži kao paravan za odvajanje dnevnog boravka od spavaće sobe. Na ovaj način štedite na prostoru i ne gubite ništa na njegovoj funkcionalnosti.

Birajte manji i multifunkcionalni  nameštaj za garsonjeru 

Pošto imate malo prostora morate dobro da razmislite o kupovini nameštaja. U ponudi uvek možete da pronađete lepe komade nameštaja koji su praktični  funkcionalni, poput sofe koja sadrži mehanizam za spavanje. Više pažnje posvećujte detaljima. Tako na primer, odaberite fotelju ručne izrade i dezena i verujte vaš prostor će doći do izražaja. U svakom slučaju birajte garnituru, dvosed ili fotelju za dnevnu sobu u skladu sa dimanzijama vaše prostorije ali gledajte da makar dezen bude unikatan. Takođe možete da razmislite i o kupovini multifunkcionalnog nameštaja, ovo je možda skuplja ali veoma praktična varijanta, poput pretvaranja ormara u krevet ili kombinacija radnog prostora i kuhinje ukoliko nemate mesta. Uvek vam ostaje mogućnost da sav mogući nameštaj odredite po meri i na taj način uštedite na prostoru i vremenu.  

Okrečite zidove u svetle nijanse i obezbedite više dnevne svetlosti

Kada je u pitanju uređenje malog prostora boja zidova igra veliku ulogu. Obično se preporučuje  da zidove okrečite u svetlije nijanse koje otvaraju prostor i vizuelno čine ga većim i prostranim, poput bele, svetlo žute boje ili boje kajsija, svetlo ljubičaste. Bojenjem zidova u tamne boje možete stvoriti kontra efekat i učiniti da mali prostor deluje još manji nego što izgleda. Takođe gledajte da obezbedite dovoljno sunčeve svetlosti. Nemojte koristiti tamne zavese jer time možete zatvoriti prostor i ugušiti ga. Najbolja opcija za manje stanove jesu roletne. Na taj način omogućićete dovoljan prodor sunčeve svetlosti a opet imati neophodan hlad usred vrelih letnjih dana.

Pretvorite svoje balkone u radni prostor 

Ukoliko želite da dobijete više prostora u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, a imate balkone možete od njih napraviti svoj radni prostor. Naravno izbor je na vama.

Za koju god varijantu da se odlučite postoji pregršt opcija za uređenje garsonjera. Pronađite svoju idealnu kombinaciju i videćete da niste ništa izgubili u prostoru i kvalitetu života u odnosu na one koji imaju veće stanove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget