Saveti za moderno uređenje kupatila

Kupatilo predstavlja jako zanimljivu prostoriju svakog doma, ali tek onda kada prestane da se posmatra kao prostor u kojem se obavlja higijena i koji je potreban da se osoba ulepša. Ono je mnogo više od toga. Kutak za uživanje, sprovođenje rutina i rituala koji prijaju i telu i umu, oaza mira, odmora i potpunog uživanja i relaksacije. Kada se tako postavi shvatanje samog prostora koji kupatilo zauzima, onda je već dovoljno jasno koliko je važno pažljivo birati i uklapati sve do slavine do pločice. 

Internet nam danas daje obilje informacija o trendovima kada je uređenje enterijera u pitanju, a društvene mreže su prepune fotografija najrazličitijih stilova uređenja kupatila. Sve to je nekada lepo ispratiti, nekada poželjno, ali nekada i nemoguće. Usmerili smo se ka modernom uređenju, ali onom tipu modernog uređenja koje ne predstavlja trend, već vanvremenski izgled i u vezi sa tim dajemo vam nekoliko saveta na koji način to i da postignete. 

Odaberite odgovarajuću šemu boja

Polazna tačka jesu boje i paleta boja u stvari koja će se koristiti u kompletnom uređenju. Glavno pravilo jeste da se osvrnete na veličinu prostora, za manja kupatila je bolje da se koriste svetle boje i svetli, neutralniji tonovi, dok kod velikih kupatila možete već slobodno da se igrate bojama i da u tome budete prilično smeli. Najbolje je odabrati do tri boje, a u okviru toga da to budu tri različite nijanse iste boje koje će se kombinovati kroz keramiku, kupatilski nameštaj i određene dodatke i detalje. 

Vrlo je važno odabrati neutralnu osnovu, poput bele ili bež. To će vam omogućiti igru sa detaljima, unošenje teksture gde je potrebna, dodavanje trodimenzionalnosti enterijeru, bez ikakvog preterivanja. Obratite pažnju i na količinu prirodne svetlosti, što je manje dostupna u kupatilu, to su svetle i neutralne boje bolja opcija za biranje, jer će vizuelno otvoriti i osvetliti prostor. 

Kada imate ovako postavljenu šemu boja, onda imate i mnogo prostora za dalje uređenje, pa slobodno možete koristiti akcentne pločice koje će dodati interesantan izgled i dinamiku enterijeru. Najbolje ih je postaviti u prostoru tuš kabine, kade ili naspram ogledala i umivaonika, kako bi se ta dinamičnost ostvarila na najbolji način u igri bojama. 

Uklopite moderne Blanco slavine

Sanitarija igra ogromnu ulogu kada je kompletan izgled enterijera kupatila u pitanju, pa čak i samo promena slavine u starijem kupatilu može da napravi značajnu i jako vidljivu razliku. Blanco slavine predstavljaju brend sa ogromnim izborom različitih modela, tako da je veoma lako uklopiti je stetski uz bilo koji stil, ne samo oblikom, već i bojama i kombinacijom materijala od kojih su pravljenje. A tu su i različite funkcije koje Blanco slavine nude, posebno kada govorimo o slavinama za sudopere i raznolikošću u veličinama, načinu rada i slično.

Blanco slavine nude snažan kvalitet, dugotrajnost i posebno su lake za održavanje svakodnevno, što ih čini odličnim izborom za svaki dom koji ima upravo takve zahteve. 

Nadogradite i obogatite kupatilsku opremu

Kada smo već krenuli da govorimo o slavinama, onda treba pomenuti i druge stvari koje čine kupatilsku opremu koja može da se obogati i samim tim izgled kupatila učini mnogo lepšim i modernijim. Tu su tuševi, držači za peškire, držači za toalet papir, kačilice za peškire… Veoma je važno da svaki od tih detalja, osim svoje funkcije, bude savršeno uklopljen i estetski, da prati šemu boja kupatila, stil uređenja. Uz to, trudite se da birate kvalitetne materijale, kao što su nerđajući čelik, hrom, što su još jedna stavka koju u svojoj ponudi nude Blanco slavine i sam brend.

Osvetljenje kao No.1 projekat za kupatila

Ne zaboravite šta je najvažnije u svakom kupatilu – rasveta. Najsavršenije odabrane boje, kupatilski nameštaj i detalji, ne mogu da dođu do izražaja, niti pokažu svu svoju lepotu ukoliko je osvetljenje u kupatilu loše, a to znači da postoji samo centralno svetlo ili svetlo koje je slabe jačine. 

Centralno osvetljenje je svakako važno i mora da postoji, jer je tu zbog funkcionalnosti u smislu vidljivosti kompletne. Međutim, van toga, ono nema nikakvu drugu funkciju. Zato je bitno da osvetljenje bude bogato i obogaćeno kroz nekoliko dodataka. Upravo dodatna rasveta daje savremen izgled kupatilima. Bitno je osvetleti prostor ogledala i prostor oko umivaonika dodatno, a pored toga, osvetljenje se može usmeriti na određene detalje, poput nekih polica, biljaka ukoliko ih imate u kupatilu, ili za dodavanje estetskog momenta tuš kabini ili kadi. Kombinujte osvetljenje koje se postavlja na zidu, plafonu i podovima, budući da se na taj način dobija dimenzioniranost kupatila, vizuelno se prostor uvećava, ali i utopljava, dobija prijatnija atmosfera, a samim tim i ispunjavaju svi zahtevi jednog modernog enterijera. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget