Recite stop prehladi – Čudotvorne maline odlične su za respiratorne probleme

sok od maline

 

Hladno vreme često sa sobom nosi niz respiratornih problema, malaksalost i pad imunog sistema. Da li ste znali da vam maline mogu pomoći u borbi protiv prehlade? A kako?

Usled postojanja salicilne kiseline u njima, mnoštva minerala i vitamina – moguće je ublažiti simptome upale, otkloniti bol u grlu, uništiti štetne mikrobe i ojačati imunitet. Pitate se na koji način ih uvrstiti u ishranu. Rešenje je vrlo jednostavno i ono leži u čaju i soku od maline. 

Čaj od maline uklanja povišenu temperaturu

Kuvajući čaj od maline koji je fantastičan narodni lek možete delovati na sniženje povišene temperature. I to one koja nije iznad 39 stepeni. Listovi i plodovi maline efikasno rešavaju simptome prehlade, a potpuno je bezbedna i za prehladu kod dece. Svoje telo obogatićete tada vitaminima, folnom kiselinom, pektinima, gvožđem, magnezijumom i mnogim drugim supstancama, a to će vam pomoći u normalizaciji apetita, borbi protiv virusa i brzom oporavku organizma. Ove bobice u vidu toplog čaja imaju dejstvo antipiretika i diaforetika, pa su nasuprot antibioticima koji mogu biti štetni za vas, dobra prirodna terapija čak i tokom trudnoće. Jedna šolja čaja od maline pre spavanja, pomoćiće vam da se preznojite, izbacite štetne materije, jednostavnije izborite sa visokom temperaturom i prehladnom, ali i uklonite upalni proces koji imate. 

Sok od maline – doprinosi oporavku organizma

Sveže maline ili u vidu voćnog napitka, pored čaja takođe mogu imati efekat zagrevanja i doprinositi oporavku od prehlade. Sok od maline tokom sezone prehlade treba biti priorit svačije trpeze. Mešajući sok tokom zimskog perioda sa medom – učinićete ga idealnim pićem. Bogat vlaknima, antioksidansima, vitaminima i antocijaninima, pokazao se kao odličan način za borbu protiv respiratornih problema. Zahvaljujući soku od maline koji ima osvežavajući ukus – možete poboljšati zdravlje. Da li je on dobar za svakog? Da, jeste. Crvene maline su zdrave ne samo kada je u pitanju respiratorni problem, već i mnoge druge patologije, poput gihta, problema sa vidom, dijabetesom, krvnim sudovima i tako dalje. Sok od maline možete praviti sami, ili kupiti u prehrambenim radnjama u vidu hranljivog, zdravog, pouzdanog i izrazito ukusnog proizvoda. 

Recite prehladi stop konzumirajući maline

Da prehlada prođe što brže i da ne preraste u nešto teže,  konzumirajući čaj, sok od malina i sveže bobice, bilo da su u pitanju maline, borovnice, kupine ili neke druge – po želji, možete reći konačno prehladi stop. Igrajući bitnu ulogu u funkciji imunog sistema, maline i njeni proizvodi sprečiće bolno grlo, curenje iz nosa i kašalj. Umesto da danima ležite u krevetu bez energije, pored sebe držite času soka pijuckajući je – jer ona ima masivnu dozu svega onoga što će ojačati vaš organizam. Dobar izbor zdrave hrane ključan je u brzini oporavka. Međutim, nemojte zaboraviti ni na druge namirnice kako biste imali kompletan nutritivni paket, bili u potpunosti zaštićeni od infekcija koje mogu vrebati na vas i svih drugih bolesti. 

Maline koje su izrazito ukusne i predstavljaju alternativni lek, ipak ne trebaju biti zamena za tretman kod lekara. Poboljšanje opšteg zdravlja jeste moguće, kao i povratak energetske ravnoteže, međutim, kada su u pitanju komplikovanija stanja, konzumiranje čaja od maline ili soka ne treba biti jedini način lečenja. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget