PRX T33 – revolucija u estetskoj dermatologiji

Kao poslednji doprinos estetskoj dermatologiji, inovativna medicina je pružila tretman hemijskog pilinga za biorevitalizaciju, PRX T33. Ova grana medicine je stalnim inovacijama omogućavala dostupnost jednostavnijih sredstava i tehnika za poboljšanje izgleda kože, posebno regije lica, bilo da se radi o porblematičnoj koži ili o tragovima starenja. Budući da je svakome veoma važan izgled kože lica, ove inovacije značajno doprinose poboljšanju kvaliteta života i zdravlja kože.

Tako i ovaj najnoviji tip tretmana pruža trenutne efekte sa prijatnom tehnikom primene. Pritom, tretman je pogodan za sve starosne uzraste, i za decu i za odrasle. Kod odraslih, bilo žena ili muškaraca, se najčešće koristi u svrhu podmlađivanja i vraćanja svežine, tonusa i elastičnosti kože. Kada je reč o decu, praktikuje se kod dece od 5 godina starosti uglavnom zbog izlečenja kože usled ožiljaka ili slično, dok kod nešto starije dece se praktikuje za rešavanje problema masne kože i kože sklone aknama.

Zašto je ovaj tretman drugačiji od prethodnih tehnika?

PRX T33 tretman omogućava primenu seruma na potpuno bezbolan način. Za razliku od standardne biorevitalizacije u kojoj se za aplikovanje seruma u dublje slojeve kože koriste igle, naravno uz adekvatan anestetik, PRX T33 biorevitalizaciju omogućava nešto drugačije. Naime, nakon detaljnog čišćenja kože, uglavnom kože lice, nanosi se medicinski preparat koji se sačinjen od vodonik- peroksida i triholorsirćetne kiseline u strogo kontrolisanom odnosu. Ovaj preparat pruža mogućnost postizanja biorevitalizacije na potpuno bezbolan način. Često se i sama metoda naziva hemijskim pilingom bez piling. Razlog pripisivanju ovog naziva je taj što se postiže piling ali bez perutanja kože koje je karakteristično pri primeni hemijskog pilinga. Pored pilinga koji uklanja nečistoće i izumrele ćelije sa površinskog sloja, preparat omogućava zatezanje kože lica i njenu drenažu. Primena preparta se praktikuje masažnim pokretima kojima se utraljava u kožu. Tretman se završava nanošenjem kreme prilagođene tretiranom tipu kože čime se omogućava nahranjenst i pruža zaštitu od spoljašnjih faktora. Nakon 30 minuta, koliko traje sam tretman, stimulisan je rast fibroblasta što omogućava mladalački izgled a pritom ne dolazi do neželjenih upalnih porcesa i bilo kakvog oštećenja kože. Zbog sastava preparta primetan je i efekat ublažavanja melazma, staračkih ili pigmentnih fleka, pri čemu se održava prirodni ton kože. Upravo je ovo i razlog zašto se često koristi pri tretiranju ožiljaka, komedona, strija na predelu dekoltea, vrata i lica.

 

Koliko tretmana je potrebno?

U zavisnosti od razloga primene zavisiće i neophodni broj tertmana koje je potrebno sprovesti da bi se postigao željeni efekat. U slučaju kada se primenjuje u cilju podmlađivanja savetuje se primena od 3 do 5 puta u toku godine. Iako se često može naći podatak da zagarantovano poboljšava stanje i izgled tretirane kože za oko 30 %, u cilju podmlađivanja se savetuje primena sa drugim tretmanima, npr sa mezoteraijom ili sa ClearLift-om. Prvenstveno se savetuje kombinacija tehnika radi postizanja maksimlano mogućih rezultata ali i njihove dugoročnosti.

U slučaju kada se praktikuje tretman PRX- T33 zbog problema na koži, bilo da je reč o ožiljcima, aknama ili pigmentnim flekama, praktikuje se serija tretmana prema proceni lekara. Uglavnom je reč o 3 do 5 tretmana koji se sprovode u razmaku od 10 dana. U zavisnosti od trenutnog stanja kože, nakon pregleda, lekar procenjuje i upućuje na konkretan broj tretmana ali i njihov raspored.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget