Priđi mu, ali prvo utvrdi da li mu se sviđaš!

Zavođenje

Sviđa ti se dečko? Vrlo česta pojava, znamo! A da li si se nekad našla u dilemi da li da mu priđeš ili ne? Ili nemaš uopšte tu dilemu i imaš jednu od dve ustaljene opcije: prilaziš bez razmišljanja i puna sampouzdanja; ili ne ideš na taj korak  ni u ludilu i čekaš da se poklope kockice, zvezde i vasiona i univerzum pošalje poruku da on priđe tebi.

Može biti neprijatno čekati njegov korak, kao što može biti neprijatno kad priđeš prva i shvatiš da možda i nije trebalo to da radiš, jer mu se ti uopšte ne dopadaš.

A možda ste već uveliko prijatelji , pozanici i provodite vreme u zajedničkom društvu?

Ovo moraš znati. Pre nego što kreneš u bilo kakvu akciju, smanji procenat verovatnoće da se posle toga osećaš bezveze, uvređeno, besno, očajno.

Prvo otkrij ovu tajnu i odgovor na pitanje: Da li mu se sviđam?

Poznajete se? Proceni njegovo ponašanje

Onda kada delite zajedno neke trenutke i viđate su istom društvu, lakše ćeš zapaziti neke znake naklnosti i dokaze koji neumito pokazuju da li mu se sviđaš ili ne. Ukoliko je sreća na tvojoj strani, primetićeš to pre svega po njegovoj želji i potrebi da komunicira sa tobom i da bude u tvojoj blizini. Ukoliko uvek nalazi neki izgovor da prekine konverzaciju, udalji se, razgovara telefonom ili šalje poruke i ne gleda te, vrlo je očigleno sa nisi predmet  njegovog interesovanja. Ne, to nikako nije „neki njegov način iskazivanja naklonosti“ ni neki poseban znak da mu se sviđaš – rasteraj tu  maglu odmah!

Dobro, možda je stidljiv pa nije tako očigledan u pokazivanju naklonosti. Dobra vest je da postoje i oni znaci da mu sviđaš koji nisu tako očigledni, koji su  nenamerni i nesvesni i to je govor tela. Ovo su neki od njih:

  • Osmehuje se – ima li očiglednjieg znaka da mu sviđaš? Pri tom, pokazuje svoje zube i nema neki stisnuti i lažni osmeh iz pristojnosti.
  • Stoji okrenut telom prema tebi, sa rukama na kukovima i pokazuje ti time svoju širinu.
  • Zenice mu se šire kada te gleda
  • Vrhovi stopala su usmereni u tvom pravcu

Nasuprot ovome, muškarac koji je jednim delom tela okrenut od tebe, stoji naspram tebe prekrštenih ruku u  „ne, nemoj mi prići “ stavu i , kao što smo već gore rekli, ne gleda te uopšte ili ne daj Bože zeva u tvom prisustvu, definitvno ne pokazuje znake da mu se dopadaš.

Ne poznajete se? Zavedi ga!

Ukoliko nisi u prilici da vodiš konverzaciju sa njim jer se i ne poznajete, javlja se onaj momanat da li da mu priđeš ili ne. Tek u  nekoj bližoj komunkiaciji možeš otkriti sve gore navedene signale. U tom slučaju, pre procene da li mu se sviđaš, pročitaj prvenstveno kako zavesti muškarca

.Neke žene su vešte u ovom i pune samopouzdanja, bilo zato što dobro izgledaju ili su sigurne u sebe iz nekih drugih razloga. Sampouzanje je veoma važno u ovim situacijama, ali treba imati meru.

  • Ukoliko ga je previše, a posebno onog lažnog , učiniće da izgledaš nadmeno i time baš i nećeš zasveti muškarca. Štaviše, nadmenost generelano ne prija ljudima, pa ni dečku koji ti se sviđa.
  • Sa druge strane, ni to što ste potpuno stidljive i čak pomalo smotane ne znači da ste osuđene na neuspeh. Ukoliko mu se dopadate, njemu to može biti i šarmantno!

Osluškuj šta ti intuicija govori u svakom trenutku.

Da bi zavela muškarca kojeg ne poznaješ, moraćeš opet da se poigraš sa govorom tela. Isto ono što govori tebi sa mu se sviđaš, treba da primeniš i na njemu. Dakle ukoliko želiš da  ga zavedeš , stavi mu do znanja da ti se sviđa: pruži osmeh, gledaj ga, ostvarite kontakt očima i tako privuci njegovu pažnju.

Opazio te je? E tu igra tek počinje, a zove se „izbaci svoje karte na sto“. Drugim rečima, istakni svoje adute. Na primer:

  • Poigravaj se kosom ukoliko imaš lepu i zdravu kosu. Ukoliko ti baš i nije adut, prekoči ovaj korak. Upotrebi nešto drugo.
  • Imaš velike grudi? O da,muškarci to vole, pa slobono istakni tu svoju prednost. Pri tom ne mislimo da treba sve da pokažeš i da ponudiš kao na tacni. Ostavi neke stvari sakrivenim i msiterioznim i probudi u muškarcu želju da istražuje. To znači da ne moraš uvek na nosiš dubok dekolte u njegovom prisustvu. Ponekad je dovoljno da iskoristiš širok okovratnik i sagneš se u njegovom vidokrugu.
  • Dozvoli da deo tvog veša izviri nestašno ispod majice.
  • Dodirni ga slučajno u prolazu

Ako primetiš da si uspela da privučeš pažnju, odnosno vidiš da te češće gleda, ili još bolje počinje da ti se omehuje, to je trenutak ohrabrenja i slobodno možeš da mu priđeš, bez oklevanja.

Time što si mu prišla i započela komunikaciju, zavođenje nije završeno. I dalje treba da šalješ signale koji pokazuju ti se sviđa, kao što su osmesi pogledi i dodiri. Veoma je važno i šta pričati u takvim situacijama. Zato nemoj samo da se trudiš oko svog izgleda, već radi na sebi i trudi se da bueš zanimljiva, druagčija, posebna, originalna i da sa tobom može da se razgovara o raznim temama.

Nemoj odmah da ga pitaš gde radi, iako je to vrlo često pitanje koje postavljamo jedni drugima pri upoznavanju. Zainteresuj se više za njegov lični život, hobije, interesovanja. Saznaj šta je njegova strast. Ne dozvoli da pomisli  da želiš njegovu pažnju samo zato što misiš da je u odličnoj materijalnoj situaciji. Osim ako ne nameravaš da privučeš sponzora.

Drži se pozitivnih tema za razgovor. Čak i ako te brine mir u svetu i izbeglička kriza, ostavi to za neke trenutke kada ga vaće budeš imala u šaci. Za zavođenje, ipak izaberi neku vedriju temu: žurke na kojima si bila ili na koje ćeš ići, predstojeće koncerte ili fimove, omiljene glumce , bendovi, mesta za letovanje, zimovanje i slično.

Imitiraj ga. Kažu da je ovo nesvesni signal koji pokazuje da li nam se neko sviđa i verovatno ćeš to raditi i nenamerno. Pa ipak, ukoliko se setiš ovog teksta u trenutku kada budeš htela da zavedeš dečka , seti se ovog trika i probaj ga namerno – možda ti pomogne da ga osvojiš. Znači, ukoliko je on seo podlakćen sa prstom na čelu, zauzmi isti položaj. Prošao je rukom kroz kosu? Prođi i ti kroz svoju. I naravno, ne preteruj i nemoj da to izgleda neprirodno.  Ne zaboravi, igrate igru zavođenja, a ne igru  „majmun vidi majmun radi“

Muško ženski odnosi deluju kao igra sa mnogo pravila, ali u suštini pravila su za obe strane ista. Kako da znaš da mu se sviđaš? Ne moraš da budeš detektiv. Čak i ako je stidljiv, govorom tela pokazaće ti da li ti je naklonjen ili nije. Taj govor šalje nesvesne poruke, i tebi će, možda isto sasvim nesvesno, biti neprijatno u društvu osobe  koja šalje ovakve  signale.

Da, znamo da  ljubav je slepa i pravi čuda od običnih sitnica. Za slučaj da ipak nisi sigurna da li mu se sviđaš i da ne možeš sponatno da proceniš te signale, vrati se na početak i pročitaj tekst još jednom.Sigurno će ti biti lakše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget