Predsezonsko letovanje – koju obuću poneti?

Mnogi koriste odmore i odlaze na more, kako bi uhvatili prve zrake sunca i osetili more pre većine. Nekada je rizik letovati pre sezone i dok još uvek vreme nije tako stabilno. Uvek morate biti svesni tog rizika, koliko god vas vremenska prognoza uveravala u suprotno. Ipak, nekome taj period najviše odgovara, jer ne voli prejako sunce, gužvu i slično.

Pored mnogih drugih stvari koje treba poneti na letovanje, obuća je jedan od ključnih stvari. U predsezoni morate misliti i o kiši, tako da se odmah psihičke pripremite da će vam obuća zauzeti pola kofera.

Papuče za plažu i papuče za apartman ili stan

Naravno, to je ono najosnovnije što treba poneti i što se uvek nosi. Obavezno ponesite dva para papuča. Jedne koje će vam služiti isključivo za plažu i druge koje ćete nositi po sobi. Sa papuča za plažu vrlo teško ćete otresti kamenčiće i pesak, pa se može dogoditi i da ga unesete u stan, a to verovatno ne želite. Za po kući odaberite udobnije, mekane papuče. Za plažu bi trebalo da izaberete neke papuče sa debelim i čvrstim đonom. Svakako da ne želite da kroz papuču osetite oštre kamenčiće ili neke delove stakla, koji se mogu naći na plažama.

Patike su obavezne

Kiša i hladnije vreme se uvek može dogoditi dok ste pored mora. Ukoliko je loš dan sigurno ćete hteti bar malo da izađete iz sobe. Za takve prilike morate da imate patike, odnosno zatvorenu obuću. Sigurno se po kiši i vetru nećete šetati u papučama ili sandalama. Naravno patike su jako dobre i za put do mora. Takođe, ukoliko planirate da šetate od plaže do plaže ili po ostrvima, onda vam savetujemo da patike obavezno ponesete, jer će vam taj put onda biti i te kako olakšan.

Obuća za izlazak u grad – sandale

Malo elegantnija varijanta se podrazumeva, tako da morate i tome da razmišljate. Ravne ili sandale na štiklu sasvim je svejedno. Žene će uglavnom nositi više pari sandala, jer će želeti da menjaju. Sa druge strane muški deo populacije verovatno će poneti jedne sandale i jedne patike, pa će to kombinovati u toku celog odmora. Međutim, ovde je veći problem za žene, koje sandale odabrati. Pre svega vam savetujemo da obavezno ponesete ravne sandale, jer će vam one i te kako značiti. Ne treba preterivati sa sandalama na štiklu. Nemojte nositi mnogo pari ovih sandala, jer jednostavo – zauzeće vam mnogo mesta, a velike su šanse da ćete nositi samo jedne ili najviše dva para sandala.

Papuče za vodu

Ako ne volite kamenčiće, vruć pesak, sve vas to bode ili žulja, onda vam savetujemo da se na vreme obezbedite i kupite udobne papuče za vodu. To naravno možete kupiti i u mestu u kojem letujete, ali imajte u vidu da će vam te papuče znatno biti jeftinije ukoliko ih kupiti u vašem gradu. Na moru je sve skuplje, što je i logično.

Tako da, ukoliko imate mesta, onda bi najbolje bilo da ih ponesete od kuće. Naravno, savetujemo vam da ih ponekad i izujete, jer šta je letovanje bez vrelog peska pod bosim nogama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget