Namirnice koje tope masne naslage

Ko od nas ne sanja o tome da ima zategnuto i vitko telo bez odricanja od hrane i gladovanja? Svi bi želeli da uz minimalan napor dodju do idealnog tela, i tu nije ništa čudno – to je samo ljudska priroda. Danas, ljudi imaju na raspolaganju najsavremenije metode, kao one koje nam pomažu da se rešimo celulita uz pomoć ultrazvuka. Ipak, za naše zdravlje, i za našu lepotu, ništa nije tako korisno kao namirnice koje tope masne naslage. Pored toga što su zdrave, one su i ukusno, pa vam tako savetujemo da ih što pre uvrstite u svoju ishranu.

Najosnovnije namirnice koje tope masne naslage

Pre svega je bitno da znate da su ove namirnice bazične – barem bi trebale da budu. Razni zagovornici alternativne medicine, kao što je Kuća Zdravlja Srbija, uvek savetuju da sledeće namirnice konzumiramo što češće i u što većim količinama.

 

Riba

To da je riba jedna od najzdravijih namirnica nije nikakva tajna. Ono što mnogi ipak i dalje ne znaju jeste to da je riba jedno od najboljih sredstava u borbi protiv masnih naslaga. Dve vrste ribe su najpogodnije ukoliko želite da otopite masne naslage – tuna i losos. Ove namirnice su bogate zdravim masnoćama i proteinima, koji su najbolji saveznici u izgradnji mišića. Šta čekate? Idite brzo do najbliže prodavnice ili pijace, i gledajte kako se masne naslage tope pred vašim očima.

Cimet

Cimet je jedan od onih začina koji nas podsećaju na novogodišnje praznike i zimu. Iako jeste istina da se cimet najviše koristi zimi, ovaj začin je i više nego dobar za korišćenje tokom cele godine. Poznato je da cimet ubrzava metabolizam, a svi već znamo beneficije i prednosti brzog metabolizma. Uostalom, njegov miris će pozitivno uticati na vašu psihu, i čak može i da posluži kao odmor koji Vam može poboljšati zdravlje – kako mentalno, tako i fizičko.

Namirnice koje tope masne naslage

Kokos

Ukoliko želite da smršate, a da pritom uživate u jednoj od najukusnijih namirnica, onda je kokos prava stvar za vas. Ono što namirnice koje tope masne naslage imaju zajedničko jeste to da su bogate zasićenim masnim kiselinama, koje imaju niz pozitivnih efekata po zdravlje. Kokos deluje na jetru i pomaže kod njene detoksikacije, što treba da vas ubedi da je kokos jedna od najboljih i najdelotvornijih namirnica za mršavljenje. Bilo da odlučite da koristite kokos u svom izvornom obliku ili da uvrstite kokosovo ulje u svoju dijetu, ne možete da pogrešite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget