Najčešći kvar kod televizora novije generacije

Svako je gotovo jednom u životu doživeo da mu se neki od uređaja u kući pokvari baš u onom trenutku kada istekne garancija. Mnogi bi rekli, pa da, danas uređaje i ne prave da traju duže. Davno je prošlo vreme večne bele tehnike i ostalih kućnih aparata. Sve su preuzeli oni savremeni, a savremena tehnologija napreduje iz dana u dan, pa do promena dolazi stalno, da se više i ne može da se pronađe model od pre samo neku godinu. Kada je situacija takva, pitamo se i da li ima smisla popravljati takve uređaje kada se desi kvar. S druge strane, ne može se preći preko kvara tek tako. Često uređaji nisu malo plaćeni da bi se tako lako kupovali novi.

Šta kada se pokvari smart televizor

Iako mnogi imaju u nekom kutku tavana ili podruma uređaj koji datira iz davnih dana i koji pri tom radi, svesni smo da se takvi više ne prave i da se danas uređaji češće kupuju. Jedan od važnijih stvari danas u svakom domu jesu televizori, i to oni novije generacije, odnosno pametni televizori. Oni zamenjuju ponekad i više uređaja, pa često, pored osnovne svrhe gledanja TV kanala, može da se pristupi internetu, da se gledaju filmovi i umesto muzičkih linija. Tako da, kada se oni pokvare, gube se mnoge njegove funkcije. Postoje neki kvarovi koji se češće dešavaju od drugih, a jedan od njih je kvar pozadinskog osvetljenja za TV.

Cena popravke pozadinskog osvetljenja za TV – da li se popravka uopšte isplati

Kada se kvar desi, pre nego što se obratimo majstoru, sami sebi postavljamo pitanje da li se to uopšte isplati. Neretko se i ne isplati – majstor da procenu popravke koja iznosi nešto manje od novog uređaja. Dileme tu nema – u prodavnicu po nov televizor. Međutim, ne treba brzati. Dešava se da popravka ipak ne košta mnogo i da se i te kako isplati. Na primer, cena popravke pozadinskog osvetljenja za TV nije možda zanemarljiva, a često je to zbog toga što se, iako ne radi samo neka led dioda, mora da se menja čitav niz, što uvećava troškove. S druge strane, kada se taj problem reši, televizor može da traje još dugo, te svakako popravka pozadinskog osvetljenja za TV spada u one popravke koje valja sprovesti.

Uradi sam – da li popravljati pozadinsko osvetljenje samostalno 

Iako postoje mnogobrojna uputstva kako popraviti razne stvari po kući, pa i pozadinsko osvetljenje za TV, takav poduhvat i nije tako jednostavan. Na prvi pogled, šta može poći po zlu – samo da se zameni traka sa led diodama. Međutim, ukoliko niste precizni i dovoljno pedantni, bolje odustanite od ovo posla. Naime, kada se televizor otvori, potrebno je zameniti traku tako da ne dođe do oštećenja drugih delova, kao i da ne pada nimalo prašine. Zato taj posao treba prepustiti profesionalcima kojima je takav zahtev već rutina. Cena popravke pozadinskog osvetljenja može biti i još veča ako pokušate sami, pa nenamerno napravite i neki dodatni kvar. Stoga se uvek treba obratiti pouzdanim majstorima sa iskustvom koji će kvar rešiti i produžiti život vašem televizoru.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget