LVT podovi  – luksuzni vinil podovi za vaš dom ili poslovni prostor

Primenljivi su svuda, od aerodroma i predvorja hotela do škola, bolnica i još mnogo toga, LVT je uveliko postao jedna od najpopularnijih komercijalnih opcija na današnjem tržištu podova.

Međutim, iako je njegova popularnost na vrhuncu svih vremena, često čujemo mnoštvo zabluda o njegovim karakteristikama i mogućnostima. Da bismo izbegli zabunu, ispitaćemo prastaro pitanje, šta su to LVT podovi? Takođe ćemo pisati kako se izrađuju LVT podovi i prednosti izbora LVT-a za vaš predstojeći ili sledeći projekat podnih obloga.

 

Šta su LVT podovi? 

Skraćenica za luksuzne vinilne obloge (luxury vinyl tile) LVT je dizajniran da replicira materijale za podne obloge od tvrde površine kao što su kamen ili drvo, ali ipak pruža mnogo više praktičnih prednosti. Dostupan u daskama ili pločicama, LVT koristi realistični fotografski film za štampu i prozirni vinilni sloj koji otvara širok spektar dizajnerskih koncepata. Čak i najpažljiviji posmatrači teško razlikuju LVT od proizvoda koje oponaša.

 

Najtrajniji i najsvestraniji vinil podovi

LVT podovi spadaju u premium vrstu vinil podova i nude raskošnu estetiku i izgled skupljih prirodnih materijala, poput prirodnog drveta, keramičkih pločica i kamena po znatno nižoj ceni. 

Idealni za prostore sa velikim prometom 

Nudeći idealnu temperaturu poda tokom svih godišnjih doba, LVT podovi su idealni za prostorije koje imaju veliki promet, poput hodnika, trpezarija ili dnevne sobe, ali i kancelarija, kafića, hotela i drugih ugostiteljskih objekata. LVT obloge su takođe odličan izbor za one koji ne želu da se vezuju za jedan izgled za stalno, već žele da vremenom menjaju estetiku prostora. 

Jednostavni za ugradnju i održavanje

LVT odlikuje niži profil, što olakšava rad sa ormarima, postojećim otvorima vrata i prelazima na podu. LVT se može ugraditi čak i preko nekih postojećih podova i daleko je jednostavniji za ugrađivanje od drugih vrsti podnih obloga. Takođe, ako dođe do oštećivanja dela LVT-a, taj deo se vrlo brzo može zameniti i sama zamena je vrlo laka. 

Isplativi

I dok ekskluzivni izgled LVT podova čini da oni mogu da se porede sa podnim oblogama iz najskupljeg cenovnog razreda, LVT obloge karakterišu pristupačne cene. I to nije sve. Ne samo da je startna cena LVT podova niža, već su i troškovi održavanja minimalni što je još jedan razlog da se odlučite za LVT podove za vaš privatni ili poslovni prostor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget