Kupovina stana u Beogradu – na šta obratiti pažnju

Nekretnine se kupuju širom naše zemlje. Pronalaze se garsonjere, jednosobni, dvosobni, trosobni i višesobni stanovi, sa i bez terasa, kao i sa raznolikim rasporedom prostorija. 

Nekada se stanovi kupuju za sopstvene potrebe, a nekada radi izdavanja stanarima. 

Takođe, pojedinci kupuju nekretnine za gotov novac, ali velika većina ipak na stambeni ili hipotekarni kredit, uzet kod domaće ili inostrane banke. Velika pažnja se posvećuje kompletnom uređenju – od izbora boja zidova, dizajniranju nameštaja, kupatila i kuhinje, pa sve do kupovine sitnica i dekoracije za prostor u kome će uživati vlasnici, ili njihovi stanari. 

 

Osnovni kriterijumi za izbor stana u Beogradu

Ono što je bitan kriterijum, koji se može u „moru“ drugih obaveza prilikom pronalaska i kupovine nekretnine zanemariti, jeste postojanje parking mesta i garaže. 

Kupovina stana – jedan vrlo ozbiljan proces u koji se upuštamo onda kada želimo da promenimo stvari na bolje u našim životima i onda kada se za to steknu iole povoljni uslovi. Sama činjenica da se neko odlučio da sebi priušti stan je veoma pozitivna, jer to znači menjanje nekih životnih navika i osiguravanje sebi doma kakav smo oduvek želeli. 

 

Kako proći bez muke kroz čitav proces? 

Naravno kada se donese ta niti malo jednostavna odluka u svakom pogledu, sledi razmišljanje kako možemo najpovoljnije da prođemo i šta sve možemo da uradimo kako bismo sebe finansijski sačuvali od nekog potencijalnog finansijskog udara i slično. 

Želimo naravno da stan bude lep, funkcionalan, da je lokacija dobra, da nema nekih velikih komplikacija prilikom kupovine, da ne mora mnogo da se renovira i menja, da ne moramo da ulažemo ogroman novac u renoviranje, da jednostavno prepoznamo taj stan kao naš. I to je sve zapravo jako težak zadatak. Cena u svemu tome igra veliku ulogu, a Beograđani se zbog iste u poslednjih nekoliko godina sve više okreću naselju Mirijevo kao mestu za život. 

 

Naselje Mirijevo i stambeni prostori

Naselje Mirijevo udaljeno je oko 5 kilometara od centra Beograda i odlično je povezano saobraćajnom mrežom. Osam linijskih prevoza saobraća vrlo često, tu je i taksi stanica, banke, prodavnice, tržni centri i poslovni objekti. 

Sve što je neophodno za ispunjavanje svakodnevnih poslovnih i privatnih obaveza postoji u ovom naselju. Mirijevo kao lokacija za kupovinu stana koja je udaljenija, danas je veoma popularna. Velika je tražnja za stanovima, a i ponuda varira, u zavisnosti od vremena i tempa gradnje. Tako, u Mirijevu postoji više izgrađenih novih stambenih zgrada, starogradnje ali i objekata koji se nalaze u procesu izgradnje. 

Prosečno, cena se kreće oko 1.150 evra, a maksimum je do 1.500 evra po kvadratnom metru. Dominiraju zgrade sa terasama, nekoliko spratova i odličnim rasporedom prostorija. Mirijevo ima javne i privatne parkinge, pa je moguće zakupiti ili otkupiti svoje mesto kod zgrade u kojoj se bira i stan. 

Kupovina stana u Mirijevu zahteva precizno informisanje i razmatranje svih opcija za pouzdan izbor, bez greške i kajanja. Na sajtu nekretnine.rs su po filterima predočeni svi detaljii na koje treba obratiti pažnju, kako bi kupovina bila pun pogodak i izbor koji će doneti samo osmeh – bilo da se radi o budućem stambenom prostoru kupca, ili prostoru za izdavanje. 

Mirijevo je naselje koje ima karakterističan geografski položaj, dobre lokacijske uslove i povezanost sa svim delovima Beograda, kao i sjajne cene stanova po kvadratu. Zato, ukoliko kupovina stana baš u Mirijevu bude vaš izbor, bez obzira na buduću namenu prostora, nećete pogrešiti. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget