Koji su najčešći kvarovi mobilnih telefona?

Može se dogoditi da vašem mobilnom telefonu ustreba servis. Najčešće usluge koje servis za mobilne telefone vrši su sledeće: zamena ekrana, zamena stakla ekrana na telefonima, otključavanje telefona, zamena prednje i zadnje kamere, zamena konektora punjenja, instalacija softvera i softverske popravke, čišćenje telefona od vode, popravka prekidača paljenja, popravka home dugmeta, zamena i popravka matične ploče.

Otključavanje i dekodiranje telefona

Otključavanje i dekodiranje telefona je jedna od čestih usluga koje vrši servis za mobilne telefone. Mnogi korisnici se pitaju kako otključati mobilni telefon za korišćenje na svim mrežama. Procedura otključavanja telefona naziva se dekodiranje. To je proces koji će omogućiti korišćenje telefona na svakoj mreži. U našim servisima postoji mogućnost da telefon pošaljete kurirskom službom ukoliko niste u mogućnosti da lično dođete.

Zamena ekrana

Zamena ekrana je česta servisna usluga. Prilikom pada telefona, najčešće sa držača u automobilu, ekran je taj koji prvo strada. Cena poporavke, zamene displeja zavisi od modela do modela. Zamena stakla se radi kada displej nije oštećen, ali je staklo ekrana napuklo. Telefon se i dalje može normalno koristiti. Ovo bismo mogli nazvati „sreća u nesreći“, jer polomljen ekran i njegova popravka je uglavnom mnogo veća investicija nego zamena stakla. Ova usluga se još naziva i reparacija ekrana. Dakle, potrebno je promeniti samo prednje staklo, a zadržan je postojeći ekran. Moguća je reparacija stakla ekrana, što podrazumeva da ako je puklo samo staklo servis mobilnih telefona vam može zameniti samo staklo. Cena takve zamene je znatno niža nego ukoliko je u pitanju kompletan ekran. Neki modeli telefona imaju staklo i pozadi, na leđima. Prilikom pada događa se da se ovo staklo polomi. Takođe, servis vrši zamenu i ovog zadnjeg stakla, stakla poklopca. Zamena ovog stakla je veoma teška, potrebna je posebna oprema, veliko znanje i iskustvo da bi se ova popravka uradila.

Zamena home dugmeta

Zamena home dugmeta, takođe je jedna od usluga koje može ponuditi dobar servis telefona. Popravka home dugmeta je potrebna u slučaju kada ono usled pada ili udarca prestane sa radom. Kada home dugme ili home tipka ne radi najčešće uopšte ne reaguje na pritisak ili ne reaguje na otisak prsta. Takva zamena home dugmeta je rutinska operacija.

Popravka konektora punjenja

Jedan od relativno čestih kvarova je popravka konektora za punjenje. Postoji nemogućnost da se telefon puni ili ga računar uopšte ne registruje. Tada se obično uradi zamena konektora punjenja mobilnog telefona.

Čišćenje telefona od vode

Može doći do oštećenja telefona nepažnjom korisnika ili ulaskom tečnosti u telefon. Može se dogoditi da je telefon upao u vodu ili je pokvašen nekom tećnošću. Ovaj problem servis reševa sa velikim postotkom uspešnosti. Bitno je da takav telefon što pre odnesete kod servisera. Tada su šanse za popravku mnogo veće. Čišćenje mobilnog telefona od vode i drugih tečnosti je potrebno i obavezno, čak iako vaš telefon radi nakon kvašenja. U suprotnom, može doći do težih i većih oštećenja tokom vremena, naime, dolazi do oksidacije na matičnoj ploči i drugim komponentama.

Zamena baterije na telefonu

Zamena baterije na mobilnom telefonu potrebna je ako se baterija brzo prazni ili puni duže nego inače i u  drugim sličnim slučajevima. Serviseri će zamenu baterije obaviti pouzdano, sigurno i potpuno bezbedno po vaš telefon.

Popravka kvarova na matičnoj ploči

Često se događaju kvarovi na matičnoj ploči. Obično je to zamena U2 čipa, koji je vezan za punjenje. Ukoliko WiFi ne radi kako treba, potrebna je zamena WiFi IC modula na matičnoj ploči. Ponekad iako nema oštećenja na telefonu može prestati da radi tach screen. Tada se menja na matičnoj ploči.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget